Jump to content

Mire fel ez a nagy felhajtás?

2020. 11. 17. 19:00

Mindennek megvan a maga ideje, de ha előbbre látók vagyunk, akkor megkönnyíthetjük a dolgunkat azzal, hogy nem az utolsó pillanatra hagyunk teendőket.

Ennek köszönhetően van, aki ha meglát egy terméket, amelyről egyik szerette jut eszébe, akkor nem hagyja ott — pláne, ha akciós a termék —, hiszen az jó lehet karácsonyra, szülinapra ajándékként. Sőt vannak, akik tényleg így gondolkodnak és egy-egy alkalomra jóval korábban készülődnek, mint mások.

Azért az októberben, a polcokon feltűnő karácsonyi dekorációs választék és a csokoládémikulás sokak számára jelenti a túlzást, de van, aki már ősz legelején bezsong és ráhangolódik az ünnepre. Aki így gondolkodik, az mostanra már valószínűleg karácsonyi dekorációban pompázik. Előkerülnek a tavalyi dekorációs elemek és talán már az alkotási kedv is elfogott sokakat, hogy újabb szépségekkel árasszák el környezetüket.

Miért ez a fene nagy lelkesedés?

November közepe felé valahogy már sokkal inkább elfogadhatónak tartjuk, hogy ünnepi elemek jelennek meg az üzletekben, és szép óvatosan hazacsempészhetünk. De mi van azzal, aki ugyanezt már októberben megteszi?

Semmi gond sincs azzal a személlyel, akit már a hűvösebb idő beköszöntével megcsap a készülődés szele. Aki így tesz, az szeret készülődni, kézműveskedni, tervezgetni. Ennek elfojtása sokkal nagyobb gond lenne, így lényegében csak teret engednek a gondolatoknak.

Gyermeki énünk felszínre kerül

Mindenkinek más lehet az örömfaktor. Aki szeret alkotni, dekorálni, saját maga által készített termékkel szebbé tenni a környezetét, annak a karácsony közeledte maga az örömforrás. Jelenthet ez akkor is boldogságot, ha magának készíti az ember, de természetesen sokkal jobb, ha van kivel és kinek alkotni. Ott, ahol még gyerekek is vannak, nemcsak segíthetnek az alkotásban, de féltve őrzött dekorációkat készíthetnek együtt. Ráadásul amikor alkotásra adja valaki a fejét, azt azért teheti olyan nagy lelkesedéssel, mert talán a gyermekkorát idézheti fel ezekben az időkben. Egyszóval a nosztalgia viszi az embert bele a korai készülődésbe. Egy biztos, hogy aki így gondolkodik, az valószínűleg nincs elmaradva az ajándékok beszerzésével sem.

Te hogy állítasz az ajándékokkal? És a dekorációval? Na, ugye!?

 További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)