Jump to content

Tökös megoldások egyszerűen

2020. 10. 29. 19:00

A halloween nem a legnépszerűbb ünnep, amely talán azért is van így, mert nem a sajátunk, de ez nem jelenti azt, hogy abból elemeket ne lehetne hasznosítani.

Ha halloween, akkor szóba jöhet minden, ami kicsit is ijesztő. Vámpír, denevér, pók, pókháló, boszorkány, fekete macska és még lehetne sorolni. A halloweeni dekoráció egyik legjellegzetesebb eleme a töklámpás. A boltokból is beszerezhető dísztök és faragni való tökből csodás őszi, halloweeni díszítőelem válhat. A töklámpás faragása ugyan jó móka lehet, de nem mindenki vágyik arra. Akik ezt mellőzni szeretnék, azoknak sem kell a tökös díszekről lemondaniuk.

2020, a maszkos tök

Ez az év semelyik másikhoz sem hasonlítható. Még a halloween sem. Éppen ezért most úgy lehetsz kreatív, hogy nem sok munkát kell beleölni. Elegendő ahhoz egy tök. Egy eldobható orvosi maszkra fess fel filccel félelmetes arcot. Olyat, amilyet a tökbe is belefaragnál. Nincs más dolgod, mint a tökre felfogatni a maszkot és kész is a 2020-hoz nagyon is illő tök. Mécsest azért még rakhatsz köré.

Rajzolt arcos

Ha van tök, de nem akarod faragni, akkor csak elegendő egy fekete filc, hogy félelmetes arcot varázsolj neki. Ezúttal nem a maszkra kell azt felrajzolnod, hanem magára a tökre. Belülre nem lehet mécsest helyezni, hiszen nem lesz a tök kifaragva, viszont köré lehet rakni és így is sejtelmes megvilágítást kaphatnak a félelmetes arcok.

Tökhelyettesítő

Nincs otthon tök, de van narancs vagy mandarin? Készíts azoknak tökös arcot. Kisebbek ugyan, de narancssárga színüknek köszönhetően igazán kiváló helyettesítők.

Lufiszellemek

Ha híján vagyunk narancsnak, mandarinnak és töknek is, de van fekete, fehér vagy narancs lufi, akkor abból is fújhatunk szellemes figurákat. A felfújt léggömböt kell csak kidekorálni.

Befőttesüvegből

Egy újabb alternatívát jelenthetnek a befőttesüveg szellemek. Ez azért is jó megoldás, mert a belsejébe helyezett mécses csak még jobbá teheti a hatást. Nincs más dolgod azzal, minthogy egy átlátszó csomagolópapírra felrajzolod a szellemes arcokat, majd az üveg köré tekered, ragasztod. Mehet bele a mécses.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: pixabay.com)