Jump to content

Változtatás otthon fillérek nélkül

2020. 09. 17. 19:00

A lakberendezés szóról leginkább azok a házak jutnak eszünkbe, amelyeket az ezzel foglalkozó magazinok hasábjain láthatunk.

Emiatt gondolják azt legtöbben, hogy a lakberendezés kimondottan azt jelenti, hogy a legflancosabb anyagokból készülő bútorokkal rendezik be az otthonukat a tehetősek. Lakberendezésbe bárki belefoghat és lényegében meg is tesszük annak érdekében, hogy egy kényelmes, élhető nyugalomszigetet alakítsunk ki magunk és családunk számára.

A bútorok és a kiegészítők, textilek összeválogatásával úgy lehet játszani, hogy az otthoni környezetünk olyan legyen, ahol jól érezzük magunkat. Ehhez nem feltétel a drága holmik összevásárlása, azonban van néhány dolog, amivel játszani lehet és még csak pénzbe sem kerül.

A kényelmünk érdekében számos tárgyat felhalmozunk magunk körül. Közülük sokat ténylegesen használunk akár napi szinten, vagy legalábbis sűrűn. Az idény szerint használatos tárgyaknak megvan a helye. Azokat el tudjuk pakolni úgy, hogy nem is látszanak, azonban vannak olyan tárgyak, amelyeket akkor is felhalmozunk otthon, amelyeknek jóformán csak porfogó funkciója van és semmi hasznos szerepet nem tölt be. A helyet ettől függetlenül értelmetlenül foglalja. Emiatt is szükséges, hogy leredukáljuk a körülöttünk lévő tárgyakat arra, amit ténylegesen használunk.

Nemcsak a használati tárgyak között érdemes szétnézni, hanem a dísztárgyak között is. Bizonyára mindegyikhez köthető valamilyen emlék, de ha nincs túl nagy kötődés, inkább csak a megszokás miatt díszíti egy sosem használt váza a polcot, amely csak a port fogja, érdemes megszabadulni az ilyen tárgyaktól.

Van egy pénzbe nem kerülő segítség, amellyel átláthatóvá, élhetővé és kényelmessé teheti az otthonunkat. Ez pedig az, ha minden nap helyére pakoljuk a dolgainkat, rendet tartunk magunk körül. Ez nemcsak a másoknak való színjáték. Ha tudjuk, hogy miért, hová kell nyúlni, akkor az életünk is rendezettebb, nyugodtabb.

Könnyedebbé tehetjük az otthonunkat a kevesebb, néha több szabály. Sokan esünk ugyanis abba a csapdába, hogy az otthonunk kényelmét különféle anyagokkal szeretnénk megvalósítani. A sötételőfüggöny és a redőny együttes használata nemcsak felesleges, de még nehézkessé teszi a fény bejutását is. Pedig a fény nagyítja a teret és számunkra is fontos, hogy beáramolhasson a fény.

Ugyancsak könnyebbé, szebbé és élettel telivé tehetjük az otthonunkat, ha növényekkel díszítjük környezetünket. Akár kis dzsungelt varázsolhatunk otthon, de egy-egy helyiséget is kinevezhetünk személyes oázisunkká.

Időközönként nem árt átrendezni a bútorainkat, így egészen új dizájnt kap a belső. Még a bútorainkra is más szemszögből tudunk nézni, amely azt a hatást keltheti, mintha új tárgyakkal vettük volna körbe magunkat.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)