Jump to content

Nyáron is lehet a kert madárbarát

2020. 08. 14. 19:00

A forróság idején alapvető igényünk, hogy folyadékot vigyünk be a szervezetünkbe. Méghozzá frisset, ha lehet hűsítettet. Nemcsak mi vagyunk ezzel így.

A kerttulajdonosok igyekeznek rendben tartani a környezetüket házon kívül és belül is. A nyári időszakban a kertünk lehet a második otthonunk. Nemcsak a terasz az, ahová szívesen kiülünk és akár vendégeket is fogadhatunk, de a kert maga egy kis birodalom lehet. Méghozzá a növények és a különféle állatok területe. A kerti növényeinkben gyönyörködhetünk is, míg némelyik ételeink alapanyagául, ízesítőjeként szolgál. Nem véletlenül foglalkozunk a kertgondozással annyit. Aki hozzánk belép, elsőként a kertünk milyenségét tapasztalja meg.

 

Madárbarát télen

Nemcsak arra fektetünk a legtöbben időt és energiát, hogy ápolt, jól termő növényeink legyenek, hanem szeretnénk magunkhoz vonzani az édesen csicsergő madarakat. A hűvös idő érkezésével gondoskodhatunk a madarak etetéséről. Már ősszel belekezdhetünk a madarak etetésébe, hogy megszokják a helyet és azt, hogy ezen a helyen mindig várja őket élelem. Csak annak tudatában kezdjünk bele ebbe a folyamatba, ha garantálni tudjuk, hogy mindig pótoljuk az élelmet a madaraknak. Ha ugyanis magunkhoz szoktatjuk őket, de a nagy lelkesedés alábbhagy, akkor pórul járnak. Akár az életükbe is kerülhet.

Madárbarát nyáron

Nemcsak az élelmet lehet ám a kertünkben feltűnő madaraknak biztosítani. A nagy forróságban számukra ugyanúgy szükség van a vízre, mint nekünk. Naponta gondoskodjunk számukra friss vízről. Az itató feltöltésével garantáljuk, hogy megfelelő mennyiségű folyadékhoz jutnak, másrészt plusz szolgáltatás is ez számukra, mert sokszor meg is fürdenek a vízben. Ha nem akarod minden nap cserélni számukra a vizet, akkor néhány egyszerű lépéssel, minimális anyagszükséglettel készíts önitatót a madárkáknak.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com | videó: https://www.youtube.com/watch?v=q6EitavSRNg)