Jump to content

Otthoni bár

2020. 08. 06. 19:00

A koronavírus ideje alatt tett korlátozások miatt a vendéglátásában nagy bevételi kiesést eredményezett. Aki kreatív, az otthonában is meg tudta oldani a kellemes iszogatást.

Természetesen senkit sem noszogatunk az alkoholizálásra, de a kellemes társaságban elfogyasztott hideg és vagy alkoholos ital fogyasztása mindenkor jó lehet. Most, hogy a nyári időszakot, a nyaralások és a szabadságolás idejét éljük, akár otthonunkba is bevihetjük a bárt. Szabadság híján és a koronavírus okozta zűrzavar miatt többen döntöttek úgy, hogy nem indulnak idén sehová. Azonban, akinek kertje van, bármilyen kicsi is, az most ki tudja használni az adottságokat. A nyári időszak kedvez a kerti partiknak, a kinti sütésnek, főzésnek, és az ilyen alkalmakon az üdítők és alkoholos italok is jobban fogynak. Aki kicsit is ad a dizájnra és ügyes kezekkel rendelkezik, az lehet, hogy jobban igényli, hogy az italok felszolgálása is praktikus, látványos módon történjen. Egy kerti bárból elővenni a kért italt sokkal stílusosabb, mint ahogy azt megszoktuk. A hangulat minőségét is emeli a stílus, a kivitelezés.

Kicsi kertbe

Ha a hely kicsi a kertben, akkor egy olyan kerti bárra van szükség, amely praktikus, kinyitható, így csak akkor foglal nagyobb helyet, ha épp kiszolgáljuk vendégeinket. Használaton kívül azonban minimális helyigényű. A deszkákból vagy akár raklapból fabrikált kerti bár látványos eleme lehet a kertünknek. Az ügyesebb mesteremberek számára nem okoz túl nagy munkát egy ilyen kis bútor kivitelezése. A festéssel, dekorálással a kert központi szerepet kapó helyévé válhat a bár és környéke.
A helytakarékos megoldást képviseli az ugyancsak összehajtható változat, de ez már annyiban másabb lehet, hogy a bárszekrény ajtaját kihajtva egy asztalt kapunk. Egy jó kézügyességű számára ez a megoldás sem megoldhatatlan.

Pultos

Nem nagy anyagigényű megoldást jelent, ha közvetlenül a ház vagy melléképület oldalához illesztünk egy pultot, amely nemcsak tárolásra, tálalásra alkalmas, hanem bárszékeket mellé rakva még néhány vendégnek is helyet biztosít.

Különálló

Medence mellé, a kerti grillező környékére ugyancsak jól jöhet egy különálló, akár raklapból készített bárpult. A köré elhelyezett bárszékek több vendéget maga mellé tud ültetni. A raklapos megoldásnak köszönhetően a raklap keresztdeszkái akár polcként is funkcionálhatnak.

Kerekeken

Ha nincs zsúrkocsink, akkor megteszi egy kerekekkel felszerelt raklap is. Nemcsak mobil szervírozás lehetőségét biztosítja, hanem kényelmes is. Bármilyen kerti bárpultban gondolkodunk, a színek használata és a különböző dekorálási mód még látványosabbá teheti az otthoni italfelszolgálást. A fényfüzérek, a lámpások, a különböző pohárkészlet, a dísznövények, egyéb kiegészítő csak emelhetik a kerti partik hangulatát.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com | videó: https://www.youtube.com/watch?v=ImmtqHIDKws)