Jump to content

Bohém stílusban az otthonunk

2020. 05. 20. 19:00

A karantén, az otthon maradás olyan szűk keretek közé szorította az életünket, hogy közülünk sokan érezték magukat bezárva, magányosnak, és kreativitás volt szükséges ahhoz, hogy ép ésszel kibírják az óvintézkedés időszakát.

Az optimisták az otthonlét idején is szinten tartották magukban a pozitív hozzáállást, de ehhez a környezetünk is nagy támogatást adhat. Nemcsak a velünk élők személyisége segíthet, hanem az otthonunk légköre is.

Habár már oldottak a kijárási tilalmon, de lehet, hogy felerősödött bennünk az otthonunk megváltoztatása, új köntösbe való öltöztetése. Olyan sok időt kellett most a négy fal között tölteni, hogy talán már unalmasnak tűnik. Ha vidámságot szeretnél saját közvetlen otthoni környezetedbe csempészni, úgy a bohém stílus éppen neked való lehet.

Ki ne szeretne vidám és jókedvű lenni? Ki ne szeretne otthon ilyen lenni? A bohém stílus igen kedvelt, bár inkább a nők kedvence, mert tele van színekkel és olykor már talán sok is, kissé giccsesnek is ítélhető a színek és a formák kavalkádja miatt. Csakhogy talán éppen erre van szükségünk.

A színek hangulatunkra, de még az egészségünkre is hatással vannak. A bohém lakberendezési stílus kedveli a merész színeket, lehet az a falon, padlón, textílián, bútoron is. Elsőre lehet, hogy idegen hatást fog kelteni, de mindenképp vidám. És ez a célunk, ugye?

A bohém lakberendezési stílus nem fogja magát vissza mintákban sem. Virágok, geometrikus minták, állatformák tűnhetnek fel. Az ülőalkalmatosságok kényelmessé tételéhez használt drapériák, párnák szintén mintások, színesek.

A bohém stílus jegyében illatozhat illatgyertya, füstölő. A megvilágítás kellemes és barátságos kuckóvá teszi az otthont. Sokszor inkább a hangulatért felelősek a fények az bohém otthonokban. Kedveltek a gyertyák, a mécsesek, a LED fények, a lampionok, a színes égősorok.

A bohém stílus résztvevői lehetnek a házikedvencek, a szobanövények és az évszaknak megfelelő virágos, illatos növények is. A szobanövények zöldjét rendkívül feldobhatja a harsányabb színű kaspó.

Talán észre is vetted, hogy a bohém lakberendezés legmeghatározóbb jegye a színek kavalkádja, a formák játéka, egyvelege.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)