Jump to content

Gondolkodj a kertedben!

2020. 03. 02. 19:00

Ugyan még mutatványozik a tél, és hóeséssel bűvölt el bennünket, de kétségtelenül megmozdult bennünk a tavasz gondolata. Nem véletlenül.

Érezhetően és látványosan hosszabbodnak a nappalok, a nap erejét egyre jobban és egyre többet érezzük. Megjelentek a tavasz első hírvivői, a növények és már a madarak is úgy csicseregnek, mintha tudnák, hogy naptárforma szerint is a tavasz következik.

Az időjárás még nem mindig engedi meg, hogy a kertben tevékenykedjünk, de ezt az átmeneti időszakot használjuk fel arra, hogy átgondoljuk milyen újításokat, növényeket szeretnénk látni kertünkben, milyen teendőket kell elvégeznünk ahhoz, hogy igényes, rendezett és szemet gyönyörködtetőt produkáljunk?

Amennyiben az a szándékunk, hogy kertünk arculatán javítsunk, újdonságokat vezessünk be, érdemes gondolkodni. Sok esetben különösen nagy beruházásra sincs szükség. Ilyen ötletekkel álltunk elő.

Egy használaton kívüli talicska, egy régi kerékpár nem ócska kacat akkor, ha látunk benne lehetőségeket. Egy új festés felfrissítheti a már porosodó tárgyakat, de ha leporoljuk, áttöröljük, akkor az antik hatást képviselheti. A talicska rakodófelülete kiváló kerti növények tartóeszközeként is. Jól mutat, ha le van újból festve, ha nincs. Ugyanez van a kerékpárral is. A biciklire felszerelt első és hátsó kosárrész szolgálhat virágtartóként.

A kerti szorgoskodáshoz hozzátartozik a megfelelő lábbeli. Márpedig az esős, saras időben jól jön a gumicsizma. A már használaton kívüli darabot újra lehet festeni, mintákkal ellátni és a kerítésre kiszegelve mókás kaspóként is megállja a helyét.

Ahogy egyszer volt nagyobb átalakítás, ott talán még mindig van a sóderből valamennyi. Az apróbb és nagyobbacska kavicsokból kreált formákat egy lekezelt deszkára felragasztani azt jelenti, hogy olyan kreatív képekre tehetünk szert, amelyek akár a lakáson belül, akár az erkélyen, teraszon elhelyezhetők.

Egy-egy kiránduláskor, de a saját kertünkben is találhatunk kisebb vagy nagyobb letört gallyakat, amelyeket összegyűjtve dekorációs elemként szolgálhatnak.

Ragaszkodunk régi tárgyakért, főleg, ha azok egy konkrét, már nem élő szerettünkhöz köthetők. A ránk maradt régi bútorok között lehet használhatatlan. Nézzük meg más szemszögből! Csak arra nem használható, amire megalkották vagy másra sem? Vegyünk egy régi széket. Olyat, amelyikről látszik, hogy egykor nagyon szép volt, de ülő felülete már nincs vagy annyira meggyengült, hogy ülni már veszélyes lenne rajta. Virágtartóként még jól funkcionálhat.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com | videó: https://www.youtube.com/watch?v=TkW3XJUL2-Q)