Jump to content

Elő a színekkel, köszöntsük így a tavaszt

2020. 02. 19. 19:00

Az önmagára igényesek azt is kedvelik, ha az otthoni környezetük is rendezett. Bődületes gazdagság sem szükséges ahhoz, hogy stílusossá tedd otthonodat.

A pénz megkönnyít dolgokat, de szépérzéket nem biztos, hogy ad. A tavasz azonban kinyithatja a szemeket és a lelkeket is. A hosszabbodó nappalok kicsalogatják az embert a természetbe, és engedjük, hogy a napsütés végigcsiklandozza bőrünket. Epedve vártuk már, hogy ez bekövetkezzen. Közülünk többeket már elkapott az a vágy, hogy az otthonukon változtassanak, a kertben, ház körül tevékenykedjenek. Nemsoká eljön annak is az ideje, hogy a téli, vastag holmijainkat leváltsuk vékonyabbakra, de ezt nemcsak a ruhásszekrénnyel lehet megtenni. Érdemes körbenézni a házban is. Jól tudjuk, hogy a színek milyen hatással vannak ránk. A téli begubózás után jöhet a friss levegő, és a frissítő színek. Nem szükséges lecserélni az otthonunk bútorzatát, de néhány frissítő darabbal fel lehet a kedvünket is tuningolni. Színesebb párnákkal, függönyökkel, szőnyegekkel, takarókkal, terítőkkel operálhatunk, de ha a pénztárcánk engedi, akkor bizony frissíthetünk a bútorzaton is. Méghozzá színekben merészebb darabokat is választhatunk.

A természet már kezdi megmutatni tavaszias arcát. A hóvirágok már lassan elvirágzóban vannak, de várható a többi növény megmutatkozása. A madarak csicsergése és a naposabb idő feltölti még a lelkünket is. Amint úgy engedi a természet, abból egy-egy szeletet be tudunk csempészni az otthonunkba is. Néhány szál virág, barka kerülhet a vázába, az asztalra. Illatukkal, színeikkel és látványukkal is megörvendeztethetnek. A húsvét még messze van, de az üzletekben már csokinyuszik, húsvéti dekorációk is megtalálhatók a kínálat között. Miért ne vihetnéd be már te is a nyuszit a lakodba? Teljesen mindegy, hogy az még távolabbi ünnepet sejtet. A nyuszis dekoráció mindenképp a tavaszt idézi, és ez kell a lelkünknek.

Itt az ideje annak, hogy merjünk színeket használni.

Örök darabok lehetnek a tükrök, amelyek nemcsak azt a célt szolgálják, hogy megnézhessük bennük magunkat, hanem hangulatot kelthetnek, világosabbá és nagyobbá tehetik a tereket. Az otthon kiegészítőjeként szolgáló tükrök közül válasszunk olyanokat, amelyeknek kerete igazán stílusos, tetszetős.

Egyre több a napos órák száma, de a villany használatát még így sem mellőzhetjük. Ezért az sem mindegy, hogy milyen erős fény van otthon, és milyen stílusú lámpa szolgáltatja azt. Felfrissíthetjük otthonunk lámpaállományát is új, dizájnos darabokkal.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com | képek: pixabay.com | videó: https://www.youtube.com/watch?v=fn7GY9UCZxs)