Jump to content

Fogadd el, hogy tél van, és találj szépséget benne

2020. 02. 03. 19:00

Nem volt igazán kemény telünk eddig. Nincs okunk panaszra, de mégis sokaktól halljuk, mennyire kikészíti őket a tél minden velejárója.

Nincs abban pedig semmi rendhagyó, semmi különleges, ha az őszt a tél követi. Az pedig azt jelenti, hogy a napos órák száma megcsappan. Van, hogy a napot sem látjuk akár huzamosabb időn keresztül. Nem esik ínyünkre a szabadban lenni, mert több a csapadék, hidegebb is van. Ez a tél. Ezt el kell fogadni, mert ha nem, akkor is így van.

Az lehetséges, hogy már a tavaszra, napfényre vágyunk, de a tél nem kérésre érkezik, és vonul el. Erre nincs ráhatásunk, ezért marad az elfogadás. Ha az időjárás nem alkalmazkodik hozzánk, akkor bizony nekünk kell ezt megtenni.

Talán még a tél kedvelői is azt szeretnék, ha már virágba borulna a természet, de amíg ez bekövetkezik, addig a lelkünket kell feltölteni, hogy a még hátralévő szürkébb napokat ép ésszel átvészeljük.

A tél az alvásra, pihenésre való, és ezt igazán meg is teszik a téli álmot alvó állatok. Az az érzés foghat el, hogy szeretnénk ezeknek az állatoknak a helyében lenni. Éppen ezért kelj korábban. Nem hülyeség! Ha a lelkedet akarod felturbózni, akkor a szokottnál kicsit korábban ébredj fel, hogy rá tudj hangolódni önmagadra, a napodra. Főzz egy kellemes kávét, vagy teát, beszélgess a családtagokkal. A reggelek kiválóak lehetnek a korszakalkotó ötletekre is, de mit sem érnek azok, ha elillannak. Legyen egy mindig készen álló notesz a közeledben, amely csak arra vár, hogy gondolataidat, ötletedet papírra vesd. Nem minden nap ilyen termékeny, de a notesz, vagy sima lap is megfelelő arra, hogy megeredjen a toll vagy a ceruza írás vagy rajzolás formájában. És ha végképp nincs se kedved, se ötleted, akkor a forró tea vagy kávé társaságában olyan jó merengeni és semmire sem gondolni. Ha pedig egy igen tevékeny és sűrű nap előtt állsz, akkor menetrendet készíthetsz az aznapi megállókhoz.

Ha hétvége van vagy ráérősebb a reggel, akkor álmaidat és vágyaidat is feljegyezheted. Nem korai a nyaralást sem megtervezni. Ha ezt a családdal közösen teszitek meg, különösen feldobhatjátok a napotokat. Csak arra vigyázzatok tervezgetéskor, hogy nehogy elkéssetek az iskolából, a munkából.

Reggel és délután is sötétebb van, ezért a mécsesek, fényfüzérek kellemes és elegendő fényt adnak a sötétségben, de nem annyit, hogy attól kora reggel csak kellemetlenebbül érezzük magunkat.

Csak néhány percet szánj egy kis tornára, amellyel bemelegítheted az izmaidat, nyújthatod az ínakat, izmokat. Ez a néhány perc talán még a rendszeres mozgáshoz is kedvet teremt, a fogyást is beindítja.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)