Jump to content

Keltsd életre növényeidet házi megoldással

2020. 01. 30. 19:00

Szürke, napfénytől mentes időszakunk a tél. Lehet szeretni és nem szeretni, de attól még van. Át kell vészelnünk, mint ahogy növényeinknek is.

Hová tűnt az üde, élénk, élettől duzzadó növényeink szépsége, élete? Észrevetted, hogy nem a régi önmaga növényed? Sőt, mire észbe kapsz, már lehet, hogy menthetetlenné is vált egyik-másik szobanövényed? Mindenkivel megesik, ha nem találja el a megfelelő öntözési technikát, nem a jó helyre tesszük telelni, túl soka vizet, vagy éppen túl keveset adunk. Vannak kényes és kevésbé kényes növények, így van, amelyikre sokkal jobban oda kell figyelni, hogy a megfelelő feltételeket biztosítsuk.

Lehet, hogy éppen aktuális problémára világítunk rá. Bármi okozza is növényeink kókadozását, érdemes megpróbálni a megmentését. Elsősorban azonnal valamilyen boltból beszerezhető megoldásra gondolunk valamilen tápoldat formájában. Nem muszáj azonban azonnal ehhez a módszerhez nyúlni. Érdemes szétnézni otthon, mert ha az alábbi alapanyagokból van a háznál, akkor akár növényeink házilag elkészített tápoldatát is elkészíthetjük mi magunk.

A tél kimondottan teázós időszak. A teafilter kiáztatása után a benne rejlő tápanyag hasznos lehet a növények számára is, ezért nem kell azonnal kidobni. Elég a virágföldre helyezni, hogy az abból kiáramló anyagok a virágföldbe juthassanak. Az el nem fogyasztott, akár cukorral ízesített tea is jól jöhet plusz tápanyagként, ráadásul még a pazarlást is mérsékelni lehet.

A sütéshez, főzéshez tojást majdcsak mindig használunk, de a tojáshéj a kukában szokott landolni. Nem kell mindig így lennie, azt apróra törve és a virágföldhöz adagolva kiváló tápanyagforrás. Akárcsak a tojás főzővize. Gondolj arra legközelebb, ha tojást főzöl, hogy a levét öntsd a növényeknek.

Reggeljeink és napjainkhoz hozzátartozik a kávéfogyasztás. A megmaradt zacc nemcsak szépségápolási házi készítménnyé válhat, hanem a savkedvelő növények számára kiváló tápanyagforrás.

Ha igazán jót szeretnél növényeiddel tenni, akkor tojáshéjat, és banán kombinációjával kínáld meg őket. A banánt megmosva, de héjastól turmixolj össze, add hozzá a tojáshéjat és a kávézaccot. Ebből az egyvelegből kanalazz a növények földjére.

Olyan hozzávalókról írtunk, amelyek minden konyhában megtalálhatók. Néhány mozdulattal olyan „finomsággal” ajándékozhatjuk meg növényeinket, amely hatására újra feléledhetnek.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)