Jump to content

Karácsony utáni élet

2019. 12. 06. 19:00

Még csak most kezdődik meg a karácsonyi ünnep hajrája. Aki ügyes és előrelátó, már nem aggódik az ajándékok miatt, mert már megvásárolta. A dekorációnak köszönhetően már otthon hangulata is ünnepi.

A karácsonyfát azonban még a legtöbben nem vásárolták meg, hacsak nem műfenyőről van szó, és az valahol elpakolva várja, hogy idén újból elővegyék. A karácsonyi láz már éghet bennünk. A dekorációs elemekkel, amelyeket vásároltunk, vagy saját magunk készítettünk már megadja az ünnepre való ráhangolódást, de a karácsonyfára kerülő díszek még elő sem kerültek.

Ennek ellenére mi már arról fogunk beszélni, hogy hová kerüljenek az érzékeny, törékeny díszek akkor, ha majd a fáról lekerülnek.

Eljön ugyanis annak is az ideje, hogy a fát feldíszítsük, de annak is, hogy lekopaszítsuk. A fenyődíszek a fán mutatnak igazán, majd az ünnepek után egy zacskóba, dobozba, a ház egy eldugott sarkába kerülnek.

Amennyire szeretett és vágyott momentum az, hogy feldíszítsük a fát, olyan szomorúan éljük meg azt, ha el kell tüntetni a karácsony nyomait. Ezen túl még arra is gondolni szükséges, hogy úgy rakjuk el a díszeket, hogy azok ne sérüljenek, és hogy a következő használatkor ne kelljen órákat azzal tölteni szétbogozásukkal.

Talán kicsit illúzióromboló már a karácsony utáni időkről beszélni, mégis hoztunk néhány ötletet arra, hogy a díszek még évek múlva is teljes épségükben és szépségükben teljesítsék funkciójukat.

Nemcsak a fenyő éke, de az otthoni ünnepi hangulat egyik alapeleme lehet a fényfüzér. Az újonnan történő megvásárlás után azonban a dobozába már elég nehéz visszarakni a füzért, ám ha használat után csak úgy, összetekerjük, a következő alkalommal egy gordiuszi csomót kapunk. Ennek elkerülése érdekében jó szolgálatot tehetnek a konzerves dobozok. Tekerjük körbe a dobozt a füzérrel, a végét pedig hajtsuk bele a dobozba. Jövőre nincs más dolgunk, mint laza mozdulattal letekerni a dobozról. A konzervdobozos változat mellett jó megoldást kínálhat egy-egy vállfa is. Sőt a fényfüzérek tárolása duplán praktikus lehet, mert a vállfára feltekert füzéreket be tudjuk akasztani egy szekrénybe is.

A gömb díszek hihetetlen színkombinációival rukkolnak elő az üzletek karácsony idején. Otthon is lehet belőlük, de a biztonságos elrakásuk gondot okozhat. A csináld magad verzióhoz nem kell más, mint néhány üres tojástartó. Az a legjobb, ha eleve van néhány használaton kívüli tartó, és azokba belekerülhetnek a törékeny díszek. Ugyancsak jó megoldást jelenthet egy nagyobb műanyag doboz, amelybe vegyesen belekerülhet akár az összes dísz.

Szinte nincs olyan év, hogy ne maradna meg a túlvásárolt csomagolópapírból. Ha van otthon használaton kívüli esernyőtartó, akkor abba belekerülhet az akár több évről visszamaradt csomagolópapír.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)