Jump to content

Adventi naptár – ideje belefogni az elkészítésébe

2019. 11. 20. 19:00

November vége felé közeledve sok kisgyermekben ébred fel a karácsony iránti sóvárgás. A várakozás gyötrelmesnek tűnő állapot, de szülőként segíthetjük őket a ráhangolódásra úgy is, ha közbe ne őszüljünk bele.

A december elsejétől pörgő Adventi naptár tudatosítja bennünk, hogy mennyi időt kell még várakoznunk karácsonyig, egybe a ráhangolódásra is jó módszer. Az élmény felfokozódhat akkor, ha az Adventi naptárat mi magunk készítjük el.

Készen is kapható Adventi naptár, amelyben egy csoki és idézetek, rövidke szövegek is el lehetnek bújtatva. Hasonló, de otthoni készítésű naptárral mi is előrukkolhatunk.

Kartonból vágjunk ki egy fenyőfa alapot. Ez bármilyen Adventi naptár alapját jelentheti, így dolgozhatunk különféle anyagokkal. A WC-papír guriga sokféle dekorációs alapanyag lehet és ebben az esetben is érvényesülhet.

A gurigákat meg lehet felezni, és úgy kell a fenyőfa alapra felragasztani, hogy a cső kifelé álljon. Az elejére vékonyabb papírból olyan méretű köröket kell ragasztani, hogy a lyukat lefedje. Ráírhatjuk a napokat is, amely segíti a visszaszámlálást. A WC guriga pedig rejthet valami finomságot.

A kartonból készült fenyőalapra zsákvászonból készült apró zsákocskák is felkerülhetnek, a zsákocskákba pedig kedves üzenet vagy édesség is kerülhet.

Az egyszerű, de nagyszerű Adventi naptár készülhet kisebb vagy nagyobb műanyag pohárból. Térjünk el a fenyőfa alakzattól és fűzzük fel a poharakat fel egy madzagra. Lehet egy sorban, vagy több sorban is. Akasszuk fel a falra a füzért. A poharak felfűzése előtt azokat számozzuk meg. Fejjel lefelé is felfűzhetők, de ha a szájuknál fűzzük fel azokat, akkor úgyszintén elhelyezhetünk benne némi nyalánkságot.

Apró zoknicskák is szolgálhatnak Adventi naptár gyanánt. Egy zsineget kifeszítve, a falra kihelyezve, a zsinórra apró dekorációs csipesszel ki lehet csíptetni a zoknikat, bele pedig motiváló üzeneteket és finomságokat is elhelyezhetünk.

Egy nagyobb befőttesüvegbe 24 üzenetet rejthetünk el. Fel is lehet számozni, de találomra is kiválasztható naponta az üzenet. Lehet az Bibliai idézet, motiváló, buzdító szöveg, akár egy ötlet is. Olyan ötletekre gondolunk, amelyek a karácsonyhoz, télhez köthetők és közös, családi tevékenységre ösztönöznek.

Az interneten is nagyon sok ötlet közül válogathatunk, azonban az a jó, hogy a saját Adventi naptárunk gyártása során egyediségeket, egyéni ötleteket is bevihetünk.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com, pexels.com)