Jump to content

Hangulatos őszi kuckó

2019. 11. 14. 19:00

Talán már unalmasságig halljuk és olvassuk, hogy az ősz és a tél a bekuckózás ideje lehet. A valóság is tényleg ezt mutatja. Ha az időjárást nem is díjazzuk, attól még a lakásban jó lehet lenni, ha teszünk azért.

A kinti hideg ellenére melegséget lehet varázsolni otthonunkba, és nem feltétlenül csak a fűtésre gondolunk. Nagy hideget még nem éltünk meg idén ősszel, de valószínűleg előbb vagy utóbb mégiscsak be fog köszönteni a hideg. Az eső és a szél áldásait már most érezhetjük, a hangulatunkra rányomhatja bélyegét, de nem engedhetjük meg, hogy bú és bánat költözzön csak az idő miatt az otthonunkba.

Segítségül hívhatunk néhány tárgyat, amelyek színt és melegséget adnak. Némelyik közvetetten, mások pedig közvetlenül felmelegítenek. Ez utóbbi kategóriába tartoznak a meleg plédek. Ideje elővenni azokat és az ülő-, fekvőalkalmatosságokra kihelyezni. Nemcsak a családtagok számára kedvez a takaró, hanem az érkező vendégeknek is. Odabent még akkor is jó szolgálatot tehet egy pléd, ha az otthonunk fűtött. Amikor belemerülünk egy beszélgetésbe, nem mozgunk annyit, így fázhatunk is. A kéznél lévő takaróval ezt megelőzhetjük.

A szabad levegő akkor is vonzó lehet, ha hűvösebb van. A terasz még mindig kihasználható úgy, ha odakintre is plédekkel tudjuk magunkat bebugyolálni. Még a reggeli kávé, tea, vagy a nap levezetéseként elfogyasztott pohárnyi bor is jobban eshet az erkélyen, a teraszon.

A plédek mellett a párnák adhatnak melegséget. Ha pedig színekkel akarunk a hangulatunkra hatni, és azt szeretnénk, hogy minél vidámabbak legyünk, akkor vásároljunk új és színes párnahuzatokat, amelyekkel feldobhatjuk a terasz, a nappali dizájnját. A színes párnák nemcsak a tekintet vonzzák, de a kedvünket is meghozzák, hogy odatelepedjünk.

A konyhát is feldobhatjuk a színekkel. Mondjuk egy színes asztalterítővel. Lehet ez élénk színekben pompázó, így a reggeli ébredést is segíti.

Halloween-nak ugyan vége, a tök még mindig szuper dekorációként jelenhet meg az asztalon, a bejárati ajtó mellett. A kicsi dísztökök kiváló asztali díszítőelemek lehetnek.

Az ősszel és a téllel az a bajunk, hogy a természet megfoszt minket a növények levelétől, szépségétől, de mégsem kell ennek így lennie. A szobanövények mégiscsak természet közeli élményt adnak, de a vázákban helyet kapott száraz növények díszként is szolgálhatnak.

Használj édes illatokat. A fahéj és az alma együttes illata a karácsonyt idézhetik fel bennünk, ezért fahéjas, almás illatgyertyát, kellemes illatú illóolajokkal feldobható az otthon levegője.

A sötétebb időszakban a fény nagyon hiányzik. A gyertya, a mécses már elő lett véve a töklámpások idején, de továbbra is jót tesznek. Ha nem szeretnénk tüzeskedni, akkor a kellemes fényű égősorokkal hozható fény az életünkbe.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)