Jump to content

Itt keres, ott keres, hol nem keres?

2019. 10. 09. 19:00

Az otthonunk a biztonság és a nyugalom szigete. Nem csak mi látunk benne lehetőséget, hanem a betörök is kiszúrhatják otthonunkat.

Összegyűjtött nagyobb értékeinket biztonságba helyezhetjük bankban, vagy otthon igyekszünk megfelelő helyet találni nekünk. Amire azt gondoljuk, hogy olyan hely, amelyre egy betörő sem gondolna, mint értéket rejtő, lehet, hogy nem is úgy van.

A rablók véletlenszerűen is kiszúrhatnak maguknak házat, esetleg megfigyelések sorozata után választják ki áldozatukat. Azt mondják, hogy ha van gyerekszoba, akkor a rablók azonnal arra veszik az irányt. Azt remélik, hogy a család olyan helyre rejtette el vagyonát, amelyről egyáltalán nem feltételeznének értékeket. A gyerekszoba pontosan ilyen.

A fehérneműs fiók nemcsak a fehérneműk rejteke lehet, hanem akár készpénzt és ékszereket is fejthet. De ne rejtsen, mert ezen a helyen is szívesen kutakodnak a rablók, mint a filmekben. A ruhás szerkény is alkalmas lehet az értékek elrejtésére, de ezt a rablók is így gondolják, ezért könnyen lehet, hogy feldúlják kutakodás közben.
A fehérneműs fiúkban meghúzódó, összegöngyölt zokni azonban megfelelően álcázhat és rejthet akár pénzt, akár ékszert. Természetesen nem egy pár zokniban kell eldugni minden vagyonunkat. Lehet azt megosztva, máshová is elhelyezni.

A hűtőben az élelmiszert tároljuk, vagyis abban másnak nincs keresnivalója. Kivéve a vagyonunknak. Ezt azonban a rablók is lefuttathatják agyukban, éppen ezért könnyen lehet, hogy rábukkannak az értékre, ha mégiscsak oda dugjuk el.

Ugyancsak filmbéli jelenet lehet, ahogy a rablók értékek után kutatva, az ágy matraca alá is benéznek. Lehetséges, hogy ennek ellenére sokan gondolják úgy, hogy az kiváló rejteke lehet megspórolt pénzünknek.

Keresnünk kell ezeknél sokkal jobb és biztonságosabb rejteket megtakarított pénzünknek, ékszereinknek is.

Ha az otthonunk könyvekben bővelkedik, akkor a bőség zavara felkavarja a rablót. Eszébe sincs a több száz könyvet levenni a helyéről. Éppen emiatt a könyvespolc rejtheti a vagyonunkat. Egy egyszerű könyv lapjai közé lehet rejteni a papírpénzt. A megunt könyv lapjaiba rést is lehet vágni, amely elrejtheti ékszert és pénzt is. Ugyancsak megunt könyveket használhatunk arra fel, hogy a gerincüket egy ládához ragasszuk. Ebben kaphat helyet a vagyonunk. Még közelről nézve sem látszik, hogy azok nem könyvek, csak azok gerincei. Ha a könyvespolc magasabb részén kap helyet, még csak kedve sem lesz a betörőnek azért nyújtózkodnia.

Aki szeret és tud is alkotni, az kialakíthat egy szék ülőrészébe is jó rejtekhelyet. Az ülőlapot felhajthatóvá kell tenni, ehhez zsanérok szükségesek. Így azonban egy olyan biztonságos és egyáltalán nem feltűnő rejteket nyerhetünk, amely biztonságban megőrizheti értékeinket.

Ha a lakásunkban több szobanövény is található, akkor az akár legfeltűnőbb helyen lévő szobanövény kaspójába is el lehet dugni a pénzt, természetesen vízmentes csomagolásban. Más cserepek ugyanúgy búvóhelyet biztosíthatnak értékeinknek.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)