Jump to content

Jól irányzott rendrakás

2019. 09. 18. 19:00

Minden otthonnak megvan a maga központi helyisége, ahová a család előszeretettel összegyűl. Sőt, még a vendégeket is ebben a helyiségben fogadjuk.

A legtöbbünk esetében ez a hely a nappali, mert a légtér itt a legnagyobb. A televízió is odacsalogatja a családtagokat éppúgy, mint ahogyan a vendégekkel is egy nagyobb helyiségben érdemes leülni. Éppen emiatt egyáltalán nem mindegy, hogyan néz ki. Nem csak a berendezésre gondolunk, hanem a rend megtartásán is.

A nappalit úgy rendezzük be, hogy az a kényelmünket maximálisan kiszolgálja. Ez a hely alkalmas családi, baráti beszélgetésekre, összejövetelekre, egy laza esti tévézés, olvasás, társasjáték helyszíne ugyanúgy lehet. Az a család, ahol kicsi gyerekek vannak, azt is jelentheti, hogy a nappali a játék színtere is lehet. Egy esti programba tehát beletartozhat a tévézés, a gyerekekkel való játék.

Nem is kell ahhoz a gyerekek által hátrahagyott játékok szétszórtsága, hogy káosz maradjon a nappaliban. Vannak napok, és esték, amikor már annyira fáradtak vagyunk, hogy nem fér bele az energiatartalékunkba az sem, hogy rendet rakjunk ott. Majd reggel!

A rendet szeretők erejüket felülmúlva akár még este rendbe teszik a nappalit, mások reggelre, vagy a munka utáni időszakra halasztják azt. A cél az, hogy minél hatékonyabban és minél rövidebb időn belül rendbe kapjuk azt a helyet, ahol nemcsak a leginkább lenni szeretünk otthon, hanem amely a leglátványosabb is.

Negyed óra alatt úgy rendet lehet tenni a nappaliban, mintha érintetlen, lakatlan terület lenne. Ehhez negyed órás figyelem, sürgés-forgás szükséges. Nem árt, ha van az embernél egy nagyobb doboz, vagy kosár, amibe a kimosott ruhákat szedjük bele. Ez a kosár most a rögtönzött rendrakáshoz is nagyon jól jöhet, ugyanis abba szedhetünk bele minden olyan tárgyat, amelynek a nappaliban semmi keresni valója sincs. Az így összegyűjtött tárgyakat vigyük a helyére. Nézzünk szét, hogy melyik való a gyerekszobába, és mindent rakjunk ki. Így menjünk a kosarunkkal helyiségről, helyiségre. Ez a módszer arra is megfelelő lehet, hogy a felesleges tárgyaktól megszabaduljunk. A törött, használhatatlan eszköz már egyből a szemetesbe kerülhet. Apropó szemetes. Akár azt is magunkkal vihetjük, és abba kerülhet az, aminek eleve a kukában a helye.

Mire észbe kapunk, már lényegében rend is van a nappaliban. Már csak az elcsúszott bútorokat kell a helyükre tolni, jöhet a seprés, porszívózás, feltörlés. Szintén néhány percnyit lop el az életünkből, de felfrissült, rendezett nappalit kapunk.

Egészen már rendezett környezetben lenni, és nem érhet kellemetlenség akkor, ha netán vendégek toppannak be hozzánk.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)