Jump to content

Könyvszeretet újragondolva

2019. 09. 06. 19:00

A könyvek sosem mennek ki a divatból. Talán nem is forgatjuk azokat minden nap, és ki sem olvassuk mindegyiket, de megválni mégis nehéz azoktól. Gondold újra!

A könyveket a polcokon tároljuk leginkább, és bármennyi is lehet azokból, egy hatalmas polcrendszer vagy szerkény sokat be tud kebelezni. Lehet szem előtt, el is rejthetjük, de a régi könyveinket már nem rendszerességgel forgatjuk. Mivel nem szívesen szabadulunk meg a könyveinktől, de sok helyet vesznek el az újaktól, akár más módon is fel lehet azokat használni.

Például jótékonykodhatunk azzal. Főleg karácsony környékén kezdeményeznek gyűjtéseket a nehéz sorsú családok számára, így akár egy-egy könyv is kerülhet a csomagjukba, a gyerekektől kiselejtezett mesekönyveket pedig szívesen olvashatják más gyerekek is.

Aki érez magában annyi kedvet és időt is tud arra szánni, hogy piacra menjen eladó sorúvá vált könyveivel, az akár pénzzé is teheti azokat. Az antikváriumok is lecsaphatnak néhány kötetre, így is pénzzé teheted régi könyveidet.

El is ajándékozhatjuk egykori iskolánk számára, vagy a helyi könyvtár állományát is gyarapíthatjuk ekképp.

Amennyiben nem kaptál kedvet, hogy így válj meg a könyveidtől, akkor átgondolhatod az egyéb felhasználást. Gondolunk itt arra a megoldásra, hogy akár bútorként is felhasználhatod könyveidet. Igencsak rendhagyó lehet az a megoldás, ha könyvből készítesz (könyves)polcot. Gondold át, hogy melyik az a könyv, amelyet nem akarsz már forgatni. Szerelj fel a falra fém pántokat, és egy könyv szolgálhat a polc alapjául. Néhány könyv és apró dísztárgy polcaként kiválóan működhet. Függőpolcként is felhasználhatod a könyveidet. Két zsinegeket fűzz át a könyvek alatt és lógasd fel egy szegre. Az így elkészített tartófelület könyvei bármikor újrahasználhatók.

Kevésbé visszafordítható azoknak a könyveknek az állapota, amelyekből kincses ládikát készítesz. A könyv fedelei közötti lapokat vágd ki úgy, hogy legyen benne hely a tárolni kívánt dolgaidnak.

Ha az ágyadnak nincs háttámlája, de szeretnél, akkor azt a régi könyveidből is megcsinálhatod. Az egyik nekünk nagyon tetsző megoldás, hogy egy-egy könyvet jó néhány könyvet a tetszőleges oldalon kinyitunk, és azt a falra felragasztjuk. Különleges, egyedi, és igencsak mutatós megoldás.

Nemcsak könyveket, de magazinokat ugyanúgy felhalmozhatunk az otthonunkban, és azokat sincs szívünk kidobni, de otthon is csak kerülgetjük. Ha neked is van több kupac magazinod, akkor készíthetsz belőlük dohányzóasztalt, ülőkét. Mondjuk így:

Egy hongkongi tervező megálmodta azt a fajta könyvet, amely a polcon heverhet a többi között, de azt levéve bútorrá alakítható:

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com | videók: https://www.youtube.com/watch?v=DqD85Z4y8rY, https://www.youtube.com/watch?v=Gg3-GCMCfig)