Jump to content

Volt pénz, nincs pénz

2019. 08. 06. 19:00

A pénzügyi helyzetünk nagyon sok mindenbe beleszólhat. A jobb anyagi feltételek nem feltétlenül járulnak hozzá a boldogsághoz is, de a pénztelenség vezetett már kétségbeeséshez és abból fakadó cselekedetekhez.

Az anyagi biztonságot elérhetjük saját magunk erejéből is, de lehetnek olyan segítő tényezők (jó családi háttér, szerencsés munkavállalás, vállalkozásindítás, pénznyeremény váratlan helyről), amelyek fellendíthetik az ember életét. Aki mögött nincs semmilyen segítség, az csak önmagában, erejében bízhat, de így is megtalálhatja helyét a világban és azt a hivatást, amiben nemcsak jól érzi magát, de nagyon jövedelmező is. kedveljük azokat a hollywoodi történeteket, amelyek arról szólnak, hogy egy vidéki, szegény családból a nagyvárosba költöző ambiciózus és tehetséges fiatal milyen karriert fut be. Nem is szükséges ahhoz nagy karrier, hogy némi tartalékot gyűjtsön össze az ember.

Az élet ugyanis nagy fordulatokat tartogathat, és a fent nem tart örökké. Bármi közbejöhet, amitől jelentősen megcsappanhat az anyagi készlet. A meglévő tartalék biztonságérzetet adhat mindenkinek, de olykor ez sem jelenti azt, hogy minden kiadást fedez. Még kétségbe ejtőbb az, ha semmilyen tartalékkal nem tudunk számolni, így akár egy mosógép csere is teljesen padlóra képes küldeni. Az egészségben beállt változás az egész életvitelünkre hatással lehet. A kórházi kezelés, az ideiglenes vagy tartós munkaképtelenség kiveszi a pénztárcából a pénzt.

A magyarok egy része semmilyen tartalékot nem rak félre idősebb korára, és úgy egyáltalán sem. Ennek hiányát persze akkor érzi az ember, amikor jó lenne valamihez nyúlni.

Ha komolyabb válságba kerül az életünk, akkor sok esetben pénz is szükséges annak megoldásához. Jó esetben a tartalékhoz nyúlunk, rossz esetben nem tudunk semmilyen plusz tőkét mozgatni. A félrerakott pénz esetében is (annak hiányában pedig még inkább) szükség lehet külső segítségre, hogy ügyes-bajos problémáink megoldódhassanak. A legjobb esetben olyan szerető – és nem mellesleg anyagi tartalékkal rendelkező – család és barát vesz körül, hogy kisegítenek a nehéz helyzetben. A legjobb ebben, hogy semmilyen kamattal nem kell számolni a pénz visszafizetésekor. Mások szeretnének kihagyni mindenkit a pénzügyeikből, ezért automatikusan pénzügyi intézmények „önzetlen” segítségét kérik. Így nem kell szégyenkezni, magyarázkodni senkinek.

A televízióban is láthatjuk, az internet segítségével pedig sokkal intenzívebben érhetnek azok az információk, amelyek során akár néhány gomb megnyomásával, arctalanul, otthonról ülve elintézhetünk egy hitelkérelmet. Korábban a háztartási célú hitel ügyintézése hosszadalmasabb volt, ma pedig már otthonról elintézhetővé vált. Ennek oka az, hogy megváltoztak az igények és a lehetőségek is. Megnövekedtek a bevételek több családban, így a hitel felvételébe is bátrabban kezdünk. Azért ezzel mégiscsak óvatosan kell bánni. érdemes előzetes hitelkalkulációt indítani ahhoz, hogy feltérképezzük, anyagi helyzetünkhöz mérten milyen futamidejű és mekkora összegű hitelben gondolkodhatunk.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)