Jump to content

Ha az a cél, hogy minél hamarabb elkeljen

2019. 06. 13. 19:00

Életünk során legalább egyszer biztosan költözünk, amikor a családi háztól eltávolodva saját életbe kezdünk. Vannak, akik számára a költözés sokkal sűrűbben megesik. Egy új lakás vásárlás és a költözés is igencsak nagy feladatnak minősül.

Csakhogy az éremnek van egy másik oldala is, méghozzá az, hogy amikor vásárlunk egy lakást, házat, akkor van egy eladó is. Lehet, hogy hagyatékból rámaradt ingatlant kíván értékesíteni, de az is lehet, hogy az eladó is hasonló cipőben jár, mint mi.

Egy biztos, ingatlanától szeretne megszabadulni. Ahhoz, hogy sikeres legyen az eladás, nem árt a vevő szemével látni, és agyával gondolkodni.

Az ingatlanát eladni kívánó fő szempontja, hogy a meghirdetett lakás árát meg is kapja. Egy előnyös fekvésű, kialakítású ingatlant is tele lehet zsúfolni annyira, hogy amikor egy potenciális vásárló kívánja megtekinteni az eladó házat, nem lát benne fantáziát. Mielőtt megérkezne egy vásárló, aki meg szeretné nézni az otthonunkat, vagy az eladandó ingatlant, érdemes az apró emléktárgyakat eltüntetni, a zsúfoltságon lazítani kicsit. Habár azok nem járnak együtt az ingatlan eladásával, mégis optikailag és esztétikailag kihat az érdeklődőre.

Legtöbb esetben online hirdetés vagy ingatlanközvetítőn keresztül értesülünk az eladandó lakásokról, ezért a fotók nagy jelentőséggel bírnak. Ha el szeretnénk adni az ingatlant, akkor figyeljünk a részletekre, vagyis legyen rend és tisztaság a helyiségekben. Arra is ügyeljünk, hogy érzékeltetni tudjuk a belső terek nagyságát. A hirdetés szövegében megfogalmazott korszerűsítéseket fotókkal is dokumentálhatjuk, történjen az házon belül vagy kívül. A fotók készítésénél ügyeljünk a fényviszonyokra. Ha nem elég a természetes fény, akkor segítsünk rá lámpákkal.

Általános tapasztalat, hogy az online felületen sokan eleve úgy kérik le az eladandó ingatlanok listáját, hogy csak a fotós hirdetéseket nézik meg. Jogos, így nagyon nagy befolyásoló erő lehet a jó fotó. Az ingatlanos vagy az általunk készített fotók mellett feltüntethetjük a ház alaprajzát is, így ténylegesen láthatóvá válik a lakás felosztása, a helyiségek nagysága.

Legyünk mindig naprakészek a közüzemi számlákkal. Ha megtörténik az adás-vétel, akkor legyen minden tisztázott. Sőt, a befizetések igazolásait is jól el kell rakni, hogy azt igazolni tudjuk bármikor.

Kérdezzük meg a hozzánk közelebb álló barátokat, hogy számukra mi a zavaró az otthonunkban? Ha tud erre példát felsorolni, akkor lehetséges, hogy a vásárló is ugyanígy látja majd azt. Így lehetőségünk lesz arra, hogy módosítsunk otthonunkon.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)