Jump to content

Tavaszi felfrissülés a négy falon belül is

2019. 04. 30. 19:00

Öltözködésünk, higiéniánk sok mindent elárul rólunk, de az otthonunk berendezése és tisztasága is ugyanolyan beszédes lehet és ez nem is mindig függ az anyagiaktól.

A hideg, napfénytől majdcsak mentes téli időszakot felváltotta a tavasz, amely életre keltette a természetet is, de talán még belénk is költözött több élet. A napsütés általánosabbá válásával a hangulatunk is jobb lehet, és a vastag téli ruhákat lecseréltük a tavaszias, lengébb, vékonyabb változatra.

A téli ruhadarabok mellőzésével az egész ruhatárunkat meg kellett mozgatni, hogy előtérbe kerüljenek a melegebb időben használható holmik. Ilyenkor még egy selejtezést is be lehet iktatni, azonban ezt nem csak a ruhatárunkkal tehetjük meg, hanem az otthonunkkal is. A használaton kívüli, porfogóként funkcionáló tárgyaktól, amelyekhez még csak emlékek sem nagyon kötnek, érdemes megszabadulni. Ha pedig már éljük a tavaszt, és élvezzük, hogy a természet színesebb, miért ne próbálnánk meg az otthonunkat is hangulatosabbá tenni? Nem muszáj természetesen mindent lecserélni, mert az nem is költséghatékony megoldás, de akár néhány színes bútordarabbal és kiegészítővel stílusosabbá, vidámabbá tehető az otthonunk. Ha a fotelt nincs módunkban, kedvünkben, hogy újjal váltsuk le, akkor vegyünk bele egy új és színes párnát. A színes, mintás szőnyegekkel is fel lehet frissíteni és tavaszias ruhába öltöztetni a kuckónkat.

A kisebb és dizájnosabb tükrök elhelyezése a lakásunk több pontján nemcsak azért jó, mert feldobják a teret, hanem azért is, mert a dekoráló funkción felül betöltik azt a szerepüket is, amiért eredetileg is készítették.

A húsvéti dekoráláson már túl vagyunk, de némelyik talán még most is díszítheti a lakást, mert a virágok ugyanúgy megállják a helyüket tavaszias dekorációként is. A vágott virágok színeikkel, illataikkal is megörvendeztetnek minket, de a cserepes szobanövények átültetésének idejét is éljük, így azok is sokkal pompázatosabbá, felfrissültebbekké válhatnak a törődésünk által. Új és színes kaspókkal nemcsak a növények szépségét emelhetjük ki, de az otthonunkon is változtathatunk.

Kevésbé gondolunk arra, hogy egy lámpa vagy egy csillár mennyire jelentős az otthonunk berendezésekor. A plafonról lógó világítást szolgáló eszközre kisebb figyelmet fordítunk, pedig sokat dobhatnak az otthonunkon. habár egyre hosszabb a napos órák száma, mégiscsak számít a lámpák megjelenése, és az is, hogy milyen fényt szolgáltatnak.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)