Jump to content

Teremts nyári, tengerparti hangulatot az otthonodban

2019. 03. 11. 19:00

Még a tavasz is éppen csak meg-megmutatja magát, nehogy a nyárról ábrándozzunk, de miért is ne? Sőt, tovább megyünk. Miért ne varázsolhatnánk már otthonunkba némi nyár érzést?

Feltéve, hogy a nyár egyet jelent a nyaralással és a tengerparttal. Sokunk érzi már a tél végén úgy, hogy egyből belevágnának a nyaralásba, méghozzá egy kellemes tengerparti helyre utaznának a legszívesebben, ahol a homokos tengerpart, a pálmafék, a hullámzó tengervíz, a napfény lenne jellemző.

Sokaknak ez nyáron is ábránd marad, de ha be is van tervezve a nyaralás, valószínűleg addig is még jó sok napot le kell dolgoznunk, mire addig eljutunk. Addig nincs más, szabad az ábrándozás, a tervezgetés és persze becsempészhetjük a tengerparti érzést az otthonunkba is. Érdemes azért mértékletességet tartani, nehogy a ló másik oldalán találjuk magunkat.

Egy-egy új, tengerparti hangulatot idéző darabbal is sokat lendíthetünk lelki egyensúlyunkon, valamint a változatosság odahaza is gyönyörködtethet.

A nyári, tengerparti hangulat keltésének egyik legegyszerűbb módja lehet, ha lakberendezési boltban keresünk egy tengerpartot, tengert megidéző képet. Lehet az festmény vagy fotó. A keretbe feszített, falon lógó kép mindig jó érzéssel tölthet el.

A tengerészek hagyományos viselete a kék-fehér csíkos matrózruha. Ha nem is feszítünk odahaza ilyen ruhában, akkor bevihetünk az otthonunkba ilyen színű és mintájú szőnyeget, függönyt, vagy egy pléd is szolgálhat tengerparti hangulattal.

A tengerészek egyik alapfelszerelése és mindennapos használati tárgya a kötél. Ha a lépcsőfeljáró korlátjára feszítesz ki kötelet, vagy egy-egy vázát, kaspót kerítesz körbe kötéllel, nyári és tengeri hangulatot teremthetsz magad körül.

Készíts egy tálcányi tengerpartot odahaza. Egy használaton kívüli tálcát fogj be, amibe teríts ki homokot, amely a tálca egész alját ellepi. Szórj szét benne régebbi nyaralásról gyűjtött kagylókat, kavicsokat. Ha a gyermekeidnek van aprócska, használaton kívüli játék hajója, az is helyet kaphat a tálcán, mint homokpadon megfeneklett hajó.

Apropó hajó, kagyló. Apró hajót formáló díszek és kagylók az otthonunk bármelyik pontját díszíthetik.

A tengeri utazások legtöbbje repülővel kivitelezhető, ezért apró repülők, napernyők ugyanúgy helyet kaphatnak az otthonunknak azon pontjain, amelyek a figyelmet magukra vonzzák.

Az asztalokon helyet kaphatnak a tengeri csillaggal díszített terítők. A homokkal feltöltött befőttesüvegbe kerülhet egy-két csigaház, kagyló is, az üveg nyakát is tengeri stílusba lehet öltöztetni.

A bejárati ajtóra kiakaszthatsz olyan ajtódíszt, amin kagylók, tengeri csillagok, kavicsok kapnak helyet.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)