Jump to content

Olajos megoldások hétköznapokra

2019. 01. 30. 19:00

A boltok polcai tele vannak szépségipari termékekkel. Mindenből olyan bő választékkal találjuk magunkat szemben, hogy sokszor éppen emiatt nehezebb választani. A szőrtelenítéshez is többféle megoldás létezik.

A leggyorsabb és a legegyszerűbb, otthon is használható szőrtelenítési eszköz a borotva. Ahhoz, hogy a borotva jól csússzon a bőrfelületen, borotvahabot szoktunk használni. Ez igaz a férfiak arcszőrzetének igazításakor is, mint ahogyan a nők is borotvahabot, vagy zselét választanak a művelethez női kivitelben.

Amelyik családban kicsi baba is van, ott valószínűleg megtalálható a babaolaj is, amely többfunkciós termékként szolgálhat. A babaolaj azonban nemcsak a babák bőrének ápolásához megfelelő termék, hanem akár a borotváláshoz is. Ha éppen elfogyott a borotvahab, de van babaolaj, akkor próbáld ki a babaolajat, mert simára varázsolhatod a lábad és még a borotva élét is megkímélheted, meghosszabbítva így annak élettartamát. Még a bőr simaságát és védelmét is garantálja a babaolaj. Amire azonban érdemes figyelni, hogy a sűrű olaj eltömítheti a borotvát, így azt sűrűbben kell tisztítani.

No, most már, hogy ezt tudjuk a babaolajról, akkor ideje azt is felfedezni, hogy nemcsak a szépségápolásban lehet hatékony, hanem az otthonunk tisztántartásában is. A rozsdamentes acélfelületek fényét vissza lehet adni úgy, hogy babaolajjal dörzsöljük át a felületet.  Emellett eltünteti a szennyeződéseket és a vízkövet is. Ha a balesetveszélyt el szeretnénk kerülni az otthonunkban, akkor a kád és a zuhanytálca vízkőmentesítésének babaolajos verzióját mellőzzük, minden máshol azonban szép munkát végezhet.

Azt tudjuk már, hogy az otthonunkban is visszaadhatja a ragyogást, eltávolíthatja a szennyeződést, de ugyanerre alkalmas lehet a cipők felületén is. Gondoltál már úgy a babaolajra, mint cipőtisztító és cipőápoló? Egy puha rongyra csepegtetett babaolaj szebbé és tisztábbá teheti a cipőket.

Saját készítésű illatosítót is készíthetünk babaolaj segítségével. Ehhez egy kisebb üvegcsére lesz szükség, amelynek szűkebb szája van.  Ebbe belekerül némi babaolaj és bele néhány csepp tetszőleges illóolaj. Már így, önmagában is áraszthatja a kellemes illatot, de még hatékonyabb és dizájnosabb lehet akkor, ha néhány hurkapálcát helyezel el az üvegcsében.

Ha gyerkőcöd szeret rajzolni, és praktikus felnőttként szeretnél neki mutatni egy kis trükköt, hogyan tehetné még szebbé elkészült rajzait, akkor itass fel egy fültisztító pálcika vattájával kis babaolajat és keverd össze a rajzon a színeket. Olyan hatásúvá válhat az elkészült mű, mintha vízfestékkel készült volna, ráadásul az elkészült kép színei még szebbé válhatnak.

A babaolaj nemcsak a bőrápoláshoz használható, hanem a lakás festése után a bőrön maradt festékfoltok eltávolítására is alkalmas, ráadásul még ápolja is a kéz bőrét. Sőt az ujjunkra szorult gyűrű is könnyebben eltávolítható babaolaj segítségével.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)