Jump to content

Mi kerüljön a fa alá? Inkább mi kerüljön a falra?

2018. 11. 23. 19:00

Minden évben és szinte mindenki számára gondot okoz, hogy szeretteit mivel lepje meg karácsonyra. A vásárlás a legegyszerűbb megoldás, de talán a legköltségesebb is. A saját kezűleg készített ajándék pedig időbe kerül, de az értéke sokkal több lehet.

Az üzletek már csordultig megteltek lehetséges ajándékokkal, ám ebben a nagy kavalkádban nemhogy egyszerűbb dolgunk lenne kiválasztani a megfelelőt, hanem megnehezíti a dolgunkat. Az anyagias világhoz igazodva, a szeretet ünnepe az ajándékozás fontosságára helyeződik és kényszeresen próbálunk ennek megfelelni. Mindezt akkor is tesszük, ha az anyagi kereteink éppen szűkösek.

Talán ez is az egyik oka annak, hogy valaki saját kezűleg készített ajándékokban gondolkodik. Nem feltétlenül csak ez lehet az ok, hiszen van, aki eleve örömét leli abban, hogy alkothat, és még inkább megörvendezteti az, hogy ha szép ajándékkal tud meglepni másokat.

Egyes családokban talán divat hogy nem az ajándékozás anyagi értéke a legfontosabb, hanem az, hogy amit átadnak egymásnak, azt a saját kezeikkel készítsék, így biztosan benne van az arra ráfordított idő, figyelem, odaadás és szeretet.

A saját készítésű ajándékok jelenthetnek kellemes időtöltést is, így két legyet ütünk egy csapásra. Benned is megfogalmazódott a kérdés, hogy egy kedvelt rokonodnak, barátodnak mit is adj át karácsonyra? Semmiféleképp nem szeretnél egy bolti darabbal beállítani, sokkal inkább egy személyre szabott, otthon készített ajándékra gondolsz? Hoztunk most egy ötletet, amelynek kiválósága az, hogy nemcsak kevés alapanyag szükséges hozzá, de az majdcsak minden háztartásban megtalálható, vagy könnyen beszerezhető. Ráadásul akárhány ajándékot készítesz hasonló technikával, egy sem lesz ugyanolyan.

A parafatábla lehet az alkotási felület, amelyet ugyan vásárolni kell, de nézz szét a házban, hátha találsz egy használaton kívüli farostlemezt, de jól jöhet akár habkarton, vagy egy nem használt képkeret is. Ha otthon találsz valamelyikből, akkor még lejjebb csökkentheted az ajándék költségeit. Még szerencsésebb, ha van otthon többféle színű fonalad, cérnád vagy zsineged, hiszen a formák kialakításához ehhez lesz szükséged és néhány szögre, amely a formák vonalát adja meg.

Fesd le a kép alapját olyan színűre, amilyen háttért szeretnél. A festék száradása után tervezd meg a képet, a mintát. Ennek megfelelően kell a szegeket az alapanyagba beleütni. A szögek fogják a fonalat tartani, ugyanis azok közé fogod majd kifeszíteni.

Bátran lehet próbálkozni a színekkel és a fonalak összevisszasága is érdekes mintát adhat, de az is, ha valamiféle rendszert viszel bele. Ha nem tudod, hogyan kezdj neki, akkor adunk egy kis segítséget, hogyan is lehet.

Ki tudja, talán az elkészült kép annyira fog tetszeni, hogy nemcsak a szeretteidet leped meg egy cérnaképpel, hanem otthonod falát is díszíteni fogja néhány.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com | videó: https://www.youtube.com/watch?v=27q31uJqM9k)