Jump to content

Tárolásból jeleskedhetünk

2018. 11. 07. 19:00

Az ősz a változás időszaka. Nemcsak a természet változik meg, hanem mi is, hiszen felkészülünk a télre. Ezt megtesszük otthonunk környékén és odabent is.

Ősszel tudjuk le azt a fajta nagytakarítást otthonunkban, amely minden helyiségre kiterjedő. Ilyenkor megtisztítjuk az összes ablakot, függönyt mosunk és akár cserélünk. A nagytakarítás során pedig megszabadulhatunk számos, már felesleges holmitól is. Ugyanezt tesszük a család minden tagjának ruhatárával. Nemcsak a nyári öltözékeket költöztetjük a szekrény hátsó részébe, hanem a megunt, kinőtt darabokat is szelektáljuk. Még, ha erősen megcsappant a ruhaállomány, akkor is annak olyan helyet kell biztosítani, hogy átlátható, könnyen hozzáférhető és igényes elrendezésű legyen. Amikor kinyitjuk a szekrényt vagy a fiókot, akkor ne az őskáosz fogadjon. Eleve könnyebb úgy keresni egy-egy darabot, úgy összeválogatni az öltözékünket, hogy tudjuk, minek hol van a helye.

Az agyonhasznált fehérnemű kiselejtezése után megmaradt darabokat úgy érdemes a fiókba visszahelyezni, hogy minél tartósabban megőrizzük azokat. A bugyik hajtogatásánál még nem is annyira érződhet az anyag sérülése, azonban a melltartók esetében már bolyhosodhat az anyaga, sérülhet a merevítő állapota, kilyukaszthatja az anyagot és kicsúszhat a helyről. Meg lehet ugyan varrni, de az már nem a legjobb. A melltartó kosarainak egymásba csavarása helyett jobb, ha olyan fiókot tudunk a melltartóknak biztosítani, ahová hajtogatás nélkül, egymásra fektetve kerülhetnek ezek a kényes darabok. A bugyik számára azonban kiváló megoldást jelenthetnek a fiókrendezők. Ezek a kis eszközök akkorák, hogy beleférnek a fiókokba, és rendszerezetten helyet kapnak benne a fehérneműk. A család bármelyik tagja számára kiváló fiókrendezési mód.

A fiókrendezők hasznosak lehetnek más rendszerezésére is, így az öveket is elhelyezhetjük így, de ugyanígy helyet kaphatnak benne a sálak, sapkák, kesztyűk is.

Amennyiben nincs fiókrendszerező otthon, ezt a funkciót betölthetik kisebb és nagyobb műanyag tárolóedények vagy fonott kosárkák is. Ezek ugyanúgy alkalmasak arra, hogy akár a fehérneműket ebben tároljuk, és amikor a fiókot kihúzzuk, nem a káosz tekint ránk.

Praktikus, a szerény akasztós részébe függeszthető tartók.

Ha a lakás minden szekrénye dugig van használatos darabokkal, azonban kellene még hely néhány darabnak, de emiatt nem akartok új bútordarabot venni, akkor lehet, hogy megteszi néhány praktikus tároló doboz. Szerencsére nagyon sokféle színben, anyagban és méretben találhatók, így a saját otthonunk színeivel harmonizáló darabokkal nemcsak a funkciót tölthetik be, hanem dekorációs elemmé is válhatnak.

A sminkfelszerelés sok helyet elfoglalhat a fürdőszobában, és dűlnek-borulnak, ha nincsenek megfelelően tárolva. Erre akár még egy írószertartó is kiválóan alkalmas lehet. A megfelelő méretű írószertartóban helyet kaphat minden, amit használni szoktunk.

Azok az ágyak, amelyben beépített ágyneműtartó is van, sok dolgot bekebelezhetnek. Ennek híján sem kell káoszban élnünk. A műanyag, nagy, akár gurulós tárolók könnyedén becsúsztathatók az ágy alá, és rendezettséget biztosítanak.

A lakás bármelyik pontján lehet alkalmazni ezeket a tárolásra alkalmas eszközöket, akár egymásra építve is lehet a lakás funkcionális eleme.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com, pexels.com | videó: https://www.youtube.com/watch?v=A4sIX13EkHs)