Jump to content

Bakancslista őszre

2018. 10. 28. 19:00

Divatja van a bakancslisták készítésének, de mit sem ér, ha abból semmit sem pipálunk ki. A bakancslista nem más, mint elérhető, de eddig meg nem valósított célok pontba szedése. Az ősznek is vannak lehetőségei. Tervezz, írd meg, csináld meg, pipálj!

Ha azt hiszed, hogy az ősz csupa unalom, otthonodba bezárt magány, akkor az csak azért lehet, mert rosszul közelíted meg az időjárás és az évszak adottságait. Arról már írtunk, de még tudnánk bőven folytatni, hogy az őszi természet milyen jól felhasználható alapanyagokkal lát el, amelyekből nagyon egyszerű módon szemet gyönyörködtető dekorációk készíthetők. A kert, a terasz, az lakásbelső mind őszi ruhájába öltözhet. Az egyik legjobb a dekorálásban, hogy ez a családdal közösen végezhető tevékenység. Az ősz ugyanis arra ad okot és lehetőséget, hogy az esős időszakban többet tartózkodjunk otthon. Asztalra, ajtóra, lépcsőfeljáróra, ajtóba kerülő díszek boríthatják most otthonunkat. Talán ez az őszi bakancslistás pont már ki is van pipálva.

Ez az ősz is adott arra lehetőséget – és talán még fog is –, hogy a szabadban tegyünk kellemes kirándulást. Ha ez megvolt, akkor még egy bakancslistás pontot teljesítettünk. Az ősz szépsége egyediséget ad annak a tájnak is, amelyet már annyira ismerünk. Feltölt energiával a friss levegőn tett kiadós mozgás. A lelkünk is megtelik jósággal, ha a természetben lehetünk. A kirándulásba beletartozhat a borászati tájegységek felkutatása, a borászat minél alaposabb megismerése. Szervezett bortúra keretén belül, vagy egyéni szervezésben borospincéket bejárni igazán kellemes és a hétköznapokból kiszakító bakancslistás program.

Nemrég még rövidnadrágban és lenge ruhában jártunk, de azóta ősz lett, és a hőmérséklet sem engedi meg ezt. A vízközelséget egyáltalán nem kell mellőznünk, és az őszi szünetben sokan mennek el wellnessezni, ahol fizikailag és lelkileg is pihenhetnek kicsit. Annyira jó érzés, amikor nem kell semmi mással foglalkoznunk, csak magunkkal, mert az étkezés is biztosított, így nem kell fél napon keresztül a konyhában talpalni, hogy elkészüljön a család számára az ebéd. Tény, hogy a wellnessezés pénzkiadással jár, de ennek otthoni költségkímélőbb verzióját is meg lehet valósítani. El kell engedni a ház körüli, otthoni munkákat, és a pihenésre kell koncentrálni. Vegyünk kellemes fürdőt, aztán kuckózzunk be egy kényelmes helyre. Vigyünk magunkkal egy könyvet, és hagyjuk, hogy belemerüljünk.

Szervezzünk otthoni baráti programokat. Hívjuk össze a csapatot és a borozgatás mellett még felnőttként is jó lehet játszani. Bármi szóba jöhet, legyetek kreatívak. Ötlet híján egy közös filmnézés, kellemes beszélgetés is jól eshet a barátokkal, a családdal. Ha pedig van kedvetek pörögni, akkor szervezzetek Halloween mulatságot, amelyen kötelező beöltözve megjelenni.

Ha nem akarjuk az otthonunk rendjét kicsit sem felforgatni, és az is cél, hogy kicsit kiszakadjunk a környezetünkből, akkor szervezzünk cukis délelőttöt vagy délutánt a barátokkal. Üljünk be egy cukrászdába, ahol nemcsak kellemes környezet, de finomságok várják, hogy megkóstoljuk azokat.

Az őszi reggeleknek is megvan a bája, vagy nevezhető inkább misztériumnak. A párás, ködös reggeli séta vagy kocogás után kiválóan hat a frissítő kávé és tea.

Az őszi szünet, az őszi hétvégék nemcsak arra jók, hogy túrázzunk, hanem vásárlásra is csábítanak. Nem butaság, ha már most belekezdünk a karácsonyi készülődésbe, és most az ajándékok beszerzésére gondolunk. Nem most kell mindent megvenni, de talán nagyobb akciókkal találkozhatunk ebben az időszakban. Nemcsak a nagy tömeget és az idegeskedést kerülhetjük el, hanem sokat spórolhatunk, ha már most elkezdünk tudatosan nézelődni és vásárolni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)