Jump to content

Őszbe borulhat a terasz és a kert

2018. 10. 22. 19:00

Tagadhatatlanul beköszöntött az ősz, de ez így van rendjén. A kerti munkálatok lassan véget érnek. Már betakarítottunk mindent, a kertünket is téliesítettük, vagy még most tesszük. Az ősz azonban számos dekorációs lehetőséget tartogat számunkra.

Nemcsak munkát ad az ősz, hanem számos élményt is biztosíthat, mint például az őszi természetben tett kirándulások, a különleges színű és formájú levelek és a termések összegyűjtése, valamint azok dekorációs célból történő felhasználása.

A dekoráláshoz használjunk fel olyan elemeket, amelyek eleve adottak. Ami most igazán adott lehet, az a tüzelő, hiszen már talán a legtöbben, akik fával tüzelnek elkészítették a téli famennyiséget. A nagyobb rönkök azonban nemcsak arra szolgálhatnak, hogy a meleget biztosítsák otthonunkban, de a terasz, a kert dekorációs eleméül is szolgálhatnak, mint ülőalkalmatosság vagy asztal. Semmi nagy erőfeszítés nem szükséges ahhoz, hogy a farönköt dekorációs elemmé tegyünk. Egyszerűen csak vigyünk fel egy-két rönköt a teraszra. Attól függően, hogy mi a szándékunk azzal, kerülhet rá párna, ha ülőalkalmatossággá kívánjuk tenni, egy terítő, ha asztallá akarjuk változtatni. A farönkre kerülhet egy kifaragott tök, vagy egy őszi termésekből, levelekből álló kompozíció, vagy virág is. Később ez a rönk is felhasználható, így ideiglenesen másképp is funkcionálhat, mint meleget adó tüzelőanyag.

Ilyenkor talán nincs olyan család, aki ne gyűjtene színes leveleket, terméseket. Hogy ne vesszen kárba a gyűjtögetésünk, keressünk egy fém vödröt, amit teletöltünk mindennel, amit csak gyűjtöttünk. Kerülhet bele némi szalma, egész cső kukorica, kisebb tök, bokrok ágai is. Az ajtó mellé rakva is kiváló díszítőelem, és ami lényeg, hogy az ősz színeit, alapanyagait használjuk fel. És hogy kombinálhasd is, a megpakolt vödör akár egy farönkön is helyet kaphat a teraszon. Újabb hangulati eleme lehet a kinti helyiségünknek, ahol még a forró tea, vagy kávé fogyasztása is kellemesebb.

Egy régi, használaton kívüli talicska, kosár is felhasználható arra, hogy megtöltsük őszi színekkel, termésekkel. Éljünk a lehetőséggel. Mielőtt kidobnád, győződj meg arról, hogy a kertben nem állná-e meg a helyét.

Még csak ócskának sem kell lennie a talicskának. Fogd be a jelenleg használaton kívüli darabot és ideiglenesen pakold tele tökkel, valamint rakhatsz közé krizantémokat is, hogy virágzó dekorációval lásd el a kertedet.

Ha hozzá tudsz jutni egy kisebb szénabálához, egy pokróccal letakarva ugyancsak természetes ülőalkalmatosságot nyerhetsz, amely vadnyugati stílusban jelenítheti meg a teraszodat.

Ha szénabálát tudsz szeretni, akkor talán néhány kukoricakóróhoz is hozzájuthatsz. Állítsd fel a kertedben az egymáshoz borított kukoricaszárakat. Támaszd ki bálákkal, vagy egymásra pakolt tökökkel.

Egyszerű és filléres dekorációval öltöztethetjük kertünket őszi díszbe. Inspirációt meríthetsz innen is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com | videó: https://www.youtube.com/watch?v=iltjJ0AFkC4)