Jump to content

Borítsd őszi pompába otthonodat, kertedet nagyon egyszerűen

2018. 10. 10. 19:00

Jobb, ha beletörődünk az őszbe, mert ha nem, akkor is pontosan ugyanúgy ősz marad. Ahelyett, hogy siránkozunk, találjuk meg az ősz előnyeit is. A kreatív alkotáshoz mindenképp nagyszerű időszak köszönthet ránk.

Nem egyszer írtunk már arról, hogy az őszi kirándulások milyen sok pluszt adhatnak. A mozgáson, a természet közelségén túl már tudatosan arra fordíthatjuk a figyelmünket, hogy mit kínál a környezetünk. Ősszel pedig különösképp sokat nyújthat mind termésekben, mind pedig színes levelekben. Ebből érdemes jó néhányat összegyűjteni, és otthon felhasználni azért, hogy őszi pompába öltöztessük lakókörnyezetünket.
A kertben, a közeli parkban, vagy erdőben is ugyanígy rá lehet lelni kiváló dekorációs alapanyagokra, és ami a természetből nem beszerezhető, az a papírkereskedésben vagy a hobbiboltban biztosan megtalálható.
Sőt a piac, vagy nagyobb üzletek is nyújthatnak számunkra dekorációs alapanyagot, mint mondjuk a tök. A tök az a fajta növény, amelyet el is fogyaszthatunk, de kinti vagy benti dekoráció is készíthető belőle. A kicsi kertben is nagyon jól mutathat egy faragott töklámpás halloweenre készülődvén. Esti időszakban egy gyertyával a közepén kiváló dísz, de világosban sem mutat rosszabbul. A tökfaragás remek családi elfoglaltság, azonban lehet egyszerűbbre is venni a tökkel való dekorálást. Elég egy fonott kosár, amibe helyet kapnak a különböző nagyságú tökök és egyéb termések. Az ajtó mellé kitéve az őszt jelképező díszt kapunk. Ennél egyszerűbb már nem is lehetne. Ja, de. Ha lépcsősor vezet a bejárati ajtóig, akkor minden egyes fokra kerülhet egy-egy tök, de ha nincs lépcső, akkor is helyet kaphat az ajtó akár mindkét oldalán egy-egy faragott, vagy faragatlan (nem a jelleme, hanem az állapota) tök.

Ha már a töklámpást unjuk, de a tököt fel szeretnénk használni és nem evés céljából, akkor a tökgyertya is kiváló dekorációként szolgál. A kerti asztal dísze lehet, és reggel, meleg takaróba beburkolózva, a töklámpás mellé ülve kellemes ébredezést kínálhat. Nap végén pedig hangulatos beszélgetésre, borozgatásra csábíthat. A tök felső részét levágjuk, a magját kikaparjuk, belehelyezünk egy nagyobb és hosszabb gyertyát. A tök levágott pereméhez, a gyertya köré természetes anyagú díszeket is rakhatunk, amennyiben a gyertyánkat üveg edényke veszi körül. Mindenféle díszítés nélkül is hangulatos a tökgyertya.

Ha van egy használaton kívüli talicskánk, vagy biciklink, kiállíthatjuk az udvarra és a kerékpár kosarát telepakolhatjuk őszi levelekkel, termésekkel, a talicskával is ugyanígy járhatunk el. Máris használat dekorációs elemmé válhatnak a megunt tárgyak.

Ha a termésekkel már tele az otthonod, és más anyaggal is dolgozni szeretnél, akkor nagyszerű lehetőséget kínál a zsákvászon. Ebből az anyagból ugyanúgy elkészíthető egy sütőtök mása, jól kitömve tartós dekorációt készíthetünk el. A zsákvászon természetes hatása, kezelhetősége sokrétűvé teszi. Ajtódísz, gyertyatartó díszítő anyagaként is kiváló. A zsákvászon mellett természetesen a színes falevelek, termések ugyanúgy ékesíthetik a díszünket, kerüljön az a lakásba, a kerti asztalra, az ajtóra vagy az ajtó mellé.

Ha ez nem lenne elég, akkor következzen még néhány ötlet:

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com | videó: https://www.youtube.com/watch?v=_RKvB7W7Kl8)