Jump to content

Erdő hangulat odahaza

2018. 07. 17. 19:00

A nyaralás talán nem mindenki életébe fér bele, pláne, ha a lakás felújításán, vásárlásán, átalakításán gondolkodik, amely nagy pénzeket emészthet fel. Az ember igyekszik spórolni és ügyeskedni, ahol csak tud.

Egy átalakításánál, felújításnál vannak dolgok, amelyek annyira fontosak, hogy figyelni kell a minőségre, az időtállóságra, és más területen úgy igyekszünk spórolni, hogy felhasználunk olyan alapanyagokat, amelyek a ház körül, otthon is megtalálhatók.

Sokunk vágya, hogy a természetet és a természetességet becsempésszük az otthonunkba. Főleg olyankor érvényes ez még inkább, amikor betondzsungelben, nagyobb városban élünk, és a közelben nincs zöldövezet.

Ha be akarjuk rendezni otthonunkat, rendszerint kész bútorokat vásárolunk, amelyek főleg fából készült termékek. A fa természetességét tovább lehet erősíteni, ha nemcsak bútorokban, de egyéb, fából készült dekorációban is gondolkodunk. Az a szerencsénk, hogy sokfelé található fa. Ha a közvetlen környezetben nincs is, egy kiadós séta vagy túra a közeli hegyekben, erdőkben megadhatja az alapanyagot ötleteink megvalósításához. A fa ugyanis nemcsak bútorok alapanyagaként kerülhet be a lakásba, hanem dekorációként is. Olykor egy kisebb vagy nagyobb faág is elég ahhoz, hogy kiváló dekorációt vagy egyszerű és természetes használati tárgyat kapjunk.

A polcokról azonnal a letisztult, egyenes felület jut eszünkbe, pedig egy vagy több, akár girbegurba faágból is ötletes, mutatós polcot készíthetünk. A falra felerősített ág, és az arra felhelyezett könyvek, tárgyak egyedi látványt nyújtanak.

Faágból készült korláttal is feldobhatjuk otthonunkat. Mennyivel jobb érzés megfogni egy göcsörtösebb ágat, mint a hideg és csúszós fémkorlátot?!

Ágakból fogasokat készíthetünk, de alapja lehet egy csillárnak. A fellógatott faágra díszeket lehet felakasztani.

Ilyenkor már sokan beszerzik télire a tüzelőt, és ha egy kicsit túl tudunk látni azon, hogy a fa égéséből származó hő milyen meleggé teszi majd otthonunkat, akkor talán néhány darabot félre tudunk tenni annak érdekében, hogy abból otthoni használati tárgyat kreálhassunk. A farönk ugyanis egy kis pad, cipőtartó, virágláda, virágos polc, fali dekoráció alapja is lehet. Sok esetben még mérnöki pontosságra sincs szükség ahhoz, hogy kiváló, használható és természetes darabokat kapjunk. Nincs minden háztartásban láncfűrész. Sokszor megteszi kézi fűrész, vagy balta, véső és metszőolló használata is.

A minél költséghatékonyabb megoldásokat saját magunk szeretnénk megvalósítani. Ezek közül talán te is találsz olyat, amelyet odahaza is kialakíthatsz.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: curbed.com, homesthetics.net | videók: youtube.com)