Jump to content

Vidd ki a fürdőszobát a kertbe

2018. 07. 16. 17:00

Kerti munka, vagy csak pihenés a kertben? Mindkét alkalom után jól jön egy frissítő zuhany, de ezért nem feltétlenül kell a lakásba bemenni. Odakint is lehet zuhanyzód és áldani fogod az ötleted, ha meg is valósítod.

Egy kert annyi lehetőséget nyújt. Nemcsak számos növénnyel gazdagíthatjuk mini arborétumunkat, de azzal foglalkozni is kell, hogy szép legyen. Márpedig egy kertben mindig van valamilyen munka, és ez általában kosszal jár. A kert azonban olyan fizikai munkát ad, amely mégis pozitívan hat ránk. A saját kertünket műveljük, szabadban vagyunk, növények közelében. Egy tartalmas kerti munka után azonban jó lenne még odakint megszabadulni a kosztól, irány a kerti zuhany.

A kert nemcsak felnőtteknek ad terepet, hanem a gyerekek is megtalálják a lehetőséget a játékra. Pláne, ha arra kialakított helyük is van. Egy homokozó, a szabadtéri játékok ugyancsak azt eredményezhetik, hogy a piszkosak lesznek gyerkőceink. A sártól és homoktól még odakint jó lenne megszabadulni, így nyári megoldásként ugyancsak kiváló, ha ezt a kerti zuhany alatt meg lehet tenni.

Ha kert van, akkor sok háznál háziállat is él, és a gyerek-állat kombináció is piszokkal járhat. Mindig csak oda lyukadunk ki, hogy áldás, ha nyáron lemoshatja magát az ember még a kertben.

Ha nincs kialakítva kerti zuhany, akkor megoldást jelenthet egy kiskádnyi víz, amelyet még a reggel folyamán kirakunk a napra. Délutánra, mire oda jutunk, hogy szívesen lehűtenénk a testünket és megszabadulnánk a kosztól, addigra már kellemes meleg vizet kapunk. Ugyanezt megengedhetjük a gyerkőcnek, akinek könnyebb dolga van, mert a kiskádnyi, lavórnyi vízbe bele is ülhet. Talán ez már kőkorszaki megoldásnak tűnik, hiszen nagyon sok család házánál felfújható medence található, és van, ahol ennél sokkal komolyabb is van. Bármilyen legyen is a medence, az inkább a test hűtését célozza meg, mintsem a tisztálkodást, ezért nagyon jó megoldás, ha a kertben van egy zuhanyzó. Lehet az a ház végében egy elkerített kis részen, de akár fára felszerelhető változat is kiváló. Ez nem luxus és nem is kivitelezhetetlen, akár hulladék anyagokat is felhasználhatunk ahhoz, hogy elbarikádozzuk magunkat a kíváncsi szemek elől. Nemcsak a falat lehet maradék anyagokból összeállítani, hanem a padlót is, ami lehet tégla, kavics, fa. Úgy érdemes a kerti zuhanyt kialakítani, hogy a víz el tudjon folyni.

A vízhez hozzájuthatunk a házból kivezetett vagy kerti kútból nyert vízhez, egy biztos, hogy nagyon jó szolgálatot tesz a forró nyári napokon is, és a kosz eltávolításakor is. Ha a funkció beteljesítésén túl az esztétikumra is ügyelünk, akkor a zuhany környékét körbevehetjük párakedvelő növényekkel, természetes anyagokból épülhet a zuhanyzó alja és fala egyaránt. Helyet kaphat egy használaton kívüli szék, kád, amely a kertben óriási szolgálatot tehet.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: hashook.com, lakepto.com | videó: youtube.com)