Jump to content

Kerüljön a falra az albumod

2018. 07. 10. 19:00

A most szülőként élő, gyermekeik minden lépését megörökítő szülőkről talán alig készültek annak idején fényképek. Volt idő, amikor macerásabb volt egy fotó elkészítése, mint most. Ha sok képet készítesz gyermekeidről, családodról, eseményekről, helyekről akkor a jól sikerült fotókat fel is használhatod.

Méghozzá otthonod díszeként is megjelenhetnek a te, a társad gyermekkori fotói, a családtagok, a gyermekeitek. Nemcsak a család, barátok szerepelhetnek a falaidon, hanem azok a helyek is, ahol jártatok. Jó felidézni fotókon olyan eseményeket, utazásokat, családi vagy baráti összejöveteleket, amelyekre, ha rápillantunk, örömöt és boldogságot idéznek.

A 80-90-es években még sokkal nehezebb volt fotózkodni, azaz macerásabb volt a készülék beállítása, hogy szép felvételeket készítsünk, és a fényképek előhívása is pénzbe, időbe telt. Ma már sokkal könnyebb a helyzet. Mindenki kezében ott van az okostelefon, és ha nem is éppen profi felszereléssel készítetek fényképeket eseményekről, helyekről, családról, akkor is kiváló fotók készülhetnek. Csakhogy a digitalizáció korában már egyre kevesebb képet hívatunk elő. Azokat sokkal inkább valamilyen adathordozón tároljuk, de így csak viszonylag ritkán vesszük elő. Régebben nagy divat volt az előhívatott fotók albumba rendezése, és családi összejöveteleken szinte kötelező program volt a múlt ilyen jellegű felidézése. Erre ma már alig van példa, hacsak nem számítógépen nézzük meg a fotókat. Pedig milyen jó belemerülni az emlékekbe. Miért ne tehetnéd meg akár minden nap?!

Ha van az otthonodban egy olyan üres falfelület, amelyet szívesen beterítenél számodra kedves emberek fotóival, gyönyörű helyeken készített képekkel, akkor nyomtass ki néhányat. Mielőtt ész nélkül belevágnál a nyomtatásba, mérd fel, hogy mekkora az a falfelület, ahová a képeket ki tudnád helyezni. Ha megvan, a felület, akkor azt is el kell döntened, hogy milyen koncepciót választasz ahhoz, hogy a képeket kirakd. Úgy kell a fotófalat megtervezni, hogy az a lakás hangulatához illő legyen. Ne legyen túl sok, túl tömött. Ha magadban már elképzelted, hogyan fog kinézni a fotófalad, akkor válogass ki olyan fényképeket, amelyeket szeretnél kint látni. Te döntöd el, hogy keretbe rakod azokat, vagy más megoldást keresel. Ha keretezni szeretnéd a képeket, és egységet tükröző megoldásra vágysz, akkor a fotókat egyforma méretben nyomtasd ki. Figyelj arra, hogyan és hová rakod ki az álló és a fekvő fotókat. Arra is ügyelni kell, hogy a képkeretek egyforma méretűek legyenek. Egyszerű és letisztult hangulatot biztosít a több, egyforma képkeretbe bújtatott fotó. Még mindig egyszerű mégis nagyszerű lehet, ha a keretek mérete és színe különböző. Megtöri az egyhangúságot, és ugyancsak odavonzza a tekintetet, ha egymástól nagyon is eltérő nagyságú képeket helyezünk el a falon.

Nem is muszáj keretbe foglalni a képeket. Szerezz be egy parafatáblát, amire színes gombostűkkel vagy rajzszögekkel tetszőlegesen kirakhatsz fotókat. Egy letört faág is lehet családi fotók tartója. A lekezelt faágra néhány szál fonal vagy lánc kell, amelyre csipesz segítségével kirakhatók és tetszőlegesen cserélhetők a fotók.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: bonusprint.co.uk, rusticsunshine.com | videó: youtube.com)