Jump to content

Nincs nyár nyaralás nélkül? Dehogynem!

2018. 06. 29. 19:00

A legtöbben már a nyári szabadság küszöbén állunk, és áhítozunk a pihenésről. Talán mindenki nevében leírhatjuk azt, hogy már nagyon ránk fér egy tartós kiszakadás a munka világából.

Minden vágyunk, hogy végre ne kelljen korán kelni. A szabadság egyet jelent a pihenéssel, a nem korai keléssel, a nyaralással. Igazán szerencsés az, aki megteheti, hogy belföldi vagy külföldi nyaralásra indul családjával. Ez nagyon megterhelő a pénztárcára nézve, és nem is mindig alakul úgy, hogy az megvalósítható. Ha más, komoly tervek vannak kilátásban, amire a családnak spórolnia kell, nem biztos, hogy megengedhetik maguknak a nyaralást is.

Ha nem tudunk napokra, hetekre elutazni, az nem jelenti azt, hogy ki sem mozdulhat otthonról a család. Egy vagy kétnapos kirándulás talán beleférhet a nyári költségvetésbe. Annyi szuper hely van az országban. Kutass interneten olyan közelebbi helyek között, amely az egész család számára jó szórakozást ígérhet. Nézz körül, hogy milyen szálláslehetőségek vannak egy, két éjszakára. Az egynapos túrázás, kirándulás is nagyon sok élményt adhat. Ha még az autót sem akarjátok elővenni és használni, akkor egy kerékpáros túra ígérkezhet jó programnak. Ezt bármikor meg lehet ejteni, csak jó idő szükséges hozzá. Pakoljátok fel magatokat élelemmel, vízzel, kinti játékokkal, pléddel és irány a természet. Nemcsak maradandó élményt okozhat, de mozgásra készteti a gyerekeket, a természet közelsége pedig a lelket nyugtatja. Olyan élővilágot csodálhattok meg, amellyel csak ritkán találkozhattok.

Ha nem mentek sehová nyaralni, akkor gondoskodj gyermekeid számára megfelelő társaságról. No, nem kell mindennaposnak lennie, hogy a barátokat, osztálytársakat áthívjátok magatokhoz. Engedd, hogy a csemetéd is meglátogassa a barátait. Ha már a barátoknál tartunk, szervezz magad részre is olyan napot, napokat, amikor a saját barátaiddal ülsz össze egy hosszabb beszélgetésre, akár a ti vagy a barát otthonában. Ha belefér a keretekbe, akkor egy nyár esti vacsorát is célozzatok meg, amely lehetőséget ad a kikapcsolódásra, a beszélgetésre, a nevetésre és arra is, hogy kiszakadj a megszokott közegedből. A nyár a fesztiválok ideje. A fesztiválokon nagyon sok pénzt el lehet költeni, de a nyárba bele kell tartoznia a kikapcsolódásnak és a szórakozásnak is, hogy amikor újból vissza kell állnunk a munkába, arra felkészültnek érezzünk magunkat. Szerte az országban kiváló, akár ingyenes programokkal várják az érdeklődőket, csak keresni kell nekünk megfelelőket. Zenei, kulturális programok akár a közeletekben is találhatók.

Az otthoni mozizás élményét – ami lehet nagyon kiváló – talán még fokozhatja, ha moziba mentek el. Akár az egész család megnézhet közösen egy filmet.

Ha olyan nagy a hőség, hogy nem akartok kimenni a szabadba, akkor vegyetek elő játékokat és szórakozzatok együtt. A nagy hőség enyhítésére a legjobb ötlet azonban strand, a víz közelsége. Melyik gyerkőc ne szeretné? Pancsoljatok minél többet strandon vagy akár a saját kertetekben is.

Az, hogy idén nyáron nem tudtok elmenni nyaralni, nem azt jelenti, hogy rossz szabadság elé néztek. Tegyétek a lehetőségetekhez mérten a legjobbá.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: statefarm.com, medicalxpress.com, brnoexpatcentre.eu)