Jump to content

Lego a papának és a mamának

2018. 06. 18. 19:00

Mindenki szeretne olyan bútort otthonában, amelyet kedvére alakíthat, ha már megunta. A legjobb az lenne, ha nemcsak egyik helyről a másikra át lehetne tolni a bútordarabot, hanem ténylegesen át lehetne alakítani. Létezik.

A szót a gyerekszobára tereljük. Melyik az a játék, amely gyermeknek és felnőttnek is egyforma örömet okozhat? Talán azonnal mindenki számára a Lego ugrik be. Tényleg így van ez, hiszen a kreatív építőjáték jó ideje elbűvöli a csemetéket és szüleiket egyaránt. Valószínűleg ebből az indíttatásból nőtte ki magát az ötlet, amelynek az Everblocks nevet adták.
Mit szólnál, ha kapnál Legót? És mit szólnál ahhoz, ha ez a Lego olyan lenne és akkora méretű, hogy darabjaiból akár bútorokat, térelválasztó falakat építhetnél? Ha már felcsillant a szemed, akkor azt is eláruljuk, hogy megvalósítható. Az Everblocks ugyanis nem más, mint olyan építőelemek, amelyek darabjait egymásba lehet építeni, akárcsak a játék Lego elemeket.
Az Everblocks ötlete egy Arnon Rosen nevű személynek köszönhető, aki valószínűleg belül örök gyermek maradt. A különálló téglákat csak egymásba kell pattintani, és már épülhet is a bútorunk. A kész bútorzatot mi magunk tervezhetjük meg. Kimondottan előnyös lehet olyan darab összeállításához, amelyet gyakrabban változtatunk. Ilyenek például mondjuk a gyerekszoba bútorai, hiszen ahogy nő a gyerkőc, úgy kell számukra hosszabb ágyat vásárolnunk, vagy nagyobb szekrényre van szükség.

Az Everblocks elemei önmagukban is stabilak és jól bírják a terhelést, és még stabilabbak lehetnek együtt, ha egy bútordarabbá össze tudnak állni. Nemcsak lakáson belül, de kívül is megállják a helyüket, még az időjárási viszontagságokat is jól viselik az elemek, így kiváló megoldást jelenthet a nyári időszakban a kertben összeállított pult, asztal. Az UV álló anyag jól viseli a napsütést, és az elemek ütésállók. Mobil építőkockák ezek, amelyeket későbbiekben könnyű lebontani, majd újból hasznosíthatók akár egészen másra is.
A darabok összeállításához nincs szükség szögekre, hogy összeálljanak, hanem a Legohoz hasonlóan összeilleszkedek. A felnőtteknek való építőkockák többféle színben megtalálhatók, az építőelemekből gyorsan és szinte bármi kialakítható. Az Everblocks építőelemei között megtalálhatóak egész, fél és negyed darabok is, így még könnyebb élhető, jól használható bútorokat kialakítani. Ezen kívül azonban vannak kiegészítő elemek is, éppúgy, mint a Legóban is: polchoz való elemek, lezáróelemek, áthidalók, merevítő rudak, talpak segítik azt, hogy még tökéletesebb bútorokat, lakberendezési elemeket lehessen összeilleszteni. A kockák összeillesztésekor az egymáshoz csatlakoztatható tüskék biztosítják a még nagyobb stabilitást.
Az Everblocks építőelemekkel könnyű újraálmodni otthonunk berendezését, könnyű takarítani, használatával teljesen egyedivé tehetjük lakhelyünket.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: creativeclubglobal.com, fourseasonsmarquees.co.uk | videó: youtube.com)