Jump to content

Mire/mibe mész haza?

2018. 05. 10. 19:00

Hová mennénk egy fárasztó nap után legszívesebben, ha nem haza? Az otthonunk a menedékünk, ha fizikailag és lelkileg is meggyötörtek fáradtak vagyunk, és az otthon az, ahová a családtagok hazaérkeznek, együtt vannak.

Lehetőségeinkhez képest igyekszünk olyan otthont kialakítani, ahol a család minden tagja tényleg jól érzi magát. Ez azonban korántsem csakis pénztől függ. Kétségtelen, hogy nagyobbak a lehetőségek akkor, ha több pénz áll a rendelkezésünkre, ám találékonysággal, ügyes kezekkel nagyon jó dolgokat tudunk kialakítani minimális összegből. Ha megvan az igényünk a szépre, akkor akár kevésből is ki tudunk hozni remek konstrukciót.

Divattippek odahaza

A színek megadják otthonunk karakterét. Ma már könnyű színesre festeni a házat, hiszen előre kikevert, fantázianevekkel ellátott élénkebb vagy szolidabb színekből válogathatunk. Ha nem szeretnéd még otthon is úgy érezni magad, mintha méhrajban lennél, nyugalomra, meghittségre vágysz, akkor használj halvány színeket. Nemcsak az idegrendszeredet nyugtatja meg, de még az idei trendnek is teljesen megfelelő lesz. Most divat a halvány színek használata, minden olyan, amelyik semleges, tompított. A szürke kiváló választás lehet. Ha a falon nem is tudnád elképzelni, szürke kiegészítőkben gondolkodhatsz. Ám, ha a fehér fal snassz, túl egyszerű, akkor a halványszürke festés is kiváló lehet. A legjobb benne, hogy minden máshoz is passzoló.

Eddig is divat volt falmatricákkal feldobni egy-egy üresebb felületet, ám most még jobb divat terjed, aminek te is örülni fogsz, ha gyűjtesz valamit. Ha eddig minden szem elől eldugva tároltad vázákat, szobrokat, dísztárgyakat, antik tányérokat, gyertyatartókat, akkor most ideje megmutatnod másoknak. Arról nem is beszélve, hogy milyen jó érzés szabadon látni gyűjteményünk legalább néhány darabját. Nem kell ezért hatalmas költségbe verni magunkat, akár egy ügyes kezű barkács is készíthet polcot vagy régi régit is fel lehet újítani.

Ha lakásfelújításba kezdesz és konyhai berendezési tárgyakat is vásárolnod kell, akkor matt színekkel is találkozhatsz. Attól ám, hogy valami nem csillogó, fényes, még kaphat figyelmet, így a matt konyhai eszközök is vonzhatják a tekintetet.

Ha már a falak esetében tompa színeket használtunk, akkor a szürkét, a púdert, a rózsaszínt feldobhatja néhány bronz kiegészítő, mind mondjuk egy lámpa, bronz kerettel ellátott tükör vagy akár egy váza is.

Ha van kertünk, ha nincs, az otthonunkon belül kialakíthatunk mini dzsungelt. Sokak számára okoz örömet, elfoglaltságot és nyugalmat is ad a növények közelsége. Ha a dzsungelre nem is vágysz, mert a kicsi légtérebe fojtós lenne sok növényt bezsúfolni, akkor inkább használj pozsgás növényeket. Ha pedig kicsi a hely, de ragaszkodsz a növényekhez, akkor alakíts ki növényfalat. Íme, ehhez néhány ötlet.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | hayroka.com, woonaccessoires.nu/képek | youtube.com/videók)