Jump to content

Közeleg a húsvét, hangolódj te is a tavaszra

2018. 03. 28. 17:00

Nyuszisba és csibésbe öltöznek az üzletek, de ha nagyon várjuk már a tavaszt és a húsvétot, akkor az otthonunkat mi magunk is díszíthetjük ennek megfelelően. Az esős, és még mindig a kelleténél hidegebb időben vigyük haza a tavaszt és teremtsünk ünnepi hangulatot.  

Kellenek a színek!

Ha az időjárás nem ajándékoz meg napfénnyel, akkor bizony magunk kell valamit azért tenni, hogy legalább az otthonunk vidám, színes legyen. Közeleg húsvét ünnepe, amely egyben a tavaszt is jelenti. Dekoráld lakásodat ennek az ünnepnek jegyében. Vigyél haza napfényt, színeket és állatokat is. A nyuszi, a bárány, a csibe, a kacsa alapeleme lehet a tavaszi dekorációidnak. Már az ajtóban fogadhatja a családot és az érkező vendégeket is különleges, ünnepi ajtódísz. A karácsonyi ajtódíszhez színes gömböket is felhasználtunk, de aktualitását tekintve virágokban, tojásban és állati figurákban gondolkodj. Fújhatsz kukókat is, de kézműves boltokban már műanyag tojások is kaphatóak. Kedvedre díszítheted, festheted, ragaszthatod. Az ajtódíszt tovább bolondíthatod tollakkal, élő vagy művirággal. A vesszőből készült koszorúalapra könnyen rá lehet drótozni bármilyen díszt. Az élő virág mindenképp szebb látványt nyújtd, de cseréjéről sűrűbben kell gondoskodni. Szintén kézműves boltokban megtalálható az ünnepi alaklomra jellemző kiegészítők gondolunk itt a kedves állati figurákra. Bármilyen anyaggal dolgozhatsz, ha van ragasztópisztoly, akkor gyorsan és hatékonyan össze lehet hozni egy vidám, színes koszorút.

Az ajtón túl is lehet tavasz

A bejáraton áthaladva nem kell megszűnnie a húsvéti dekorációnak. Virágboltokban és nagyobb áruházakban hozzájuthatunk a tavaszra jellemző cserepes, kaspós színes növényhez. A szobákban, konyhában, a lakás bármelyik pontján elhelyezve életet visz a környezetébe. A szemünknek már nagyon hiányzik ez a látvány. A természet is hamarosan engedni fog annak, hogy kinyíljon, addig sem kell nélkülöznünk a virágba öltözött színes növényeket.

Természetes anyagokkal még jobb dolgozni

Fűzfavesszőből akár fészekszerű kis alkotással rukkolhatsz elő. Nincs más dolgod, mint néhány hajlékony ágat egybefonsz. A fészekbe kerülhetnek tollak, csokitojások, de akár már a festett, díszített tojások is jól mutatnak. A fészek környékén állatsereglet is feltűnhet.

A tojás a húsvét abszolút szimbóluma, így bármelyik helyiségbe kerülhet. Most nem lehet belőle elég. Még jobb, ha azok színesek, mintásak. Feltűnhetnek kosárban, tálban.

A nyers tojástól megszabadított tojáshéj most virágzó növények vázájaként is használható. A hagymás, apróbb virágoknak pedig lakhelye is lehet a tojáshéj, amelynek tetejét annyira kitöröd, hogy abba bele tudd ültetni az éppen virágzó növényt. Ha egy szép tálba helyezed virágokat, kövekkel és mohával, gallyakkal választjuk el azokat, még különlegesebb ddekorcáiót kapsz. A húsvéti, ünnepi asztal központi elemévé is kinevezhető.

Plusz egy tipp: a tojáshéj fűszernövényeknek is helyet kínálhat. Az abba elültetett, tojástartóba helyezett kis „cserepek” nemcsak dísze lehet a konyhának, hanem friss ízekkel is hozzájárulhat az ünnepi ételek elkészítésekor

Még mindig a tojásoknál maradva, akár függődíszt is készíthetünk. A kívánsz színre, mintára festett tojásokra zsinórt ragasztunk, akár gyöngyökkel is telefűzhetjük, és egy koszorúalapra felfűzve vidám dekorációt készíthetünk.

(Forrás: marmalade.hu | edtguide.com, pinstake.com, relish.com, domesticingenuity.files.wordpress.com/képek)