Bár az időjárás még sokszor rácáfol, igenis itt a tavasz! Egyre több a friss zöldség, így a húsvéti sonka mellé egyszerűen készíthetünk ízletes és egészséges menüt. Dudás Lili személyiedző receptjeit követve és a Scitec finom, fehérjedús termékeit felhasználva pedig könnyedén készíthetünk bűntudatmentes húsvéti finomságokat is.
Hozzávalók a csokis alaphoz:
- 6 adagoló kanál Scitec Protein Brownie
- annyi víz, hogy összeálljon tésztává
- ½ dl olvasztott kókuszzsír
Hozzávalók a krémhez:
- 50 dkg túró
- 1 citrom reszelt héja
- ½ citrom leve
- 25 dkg vaj/puha kókuszzsír
- 20 dkg eritrit vagy 1 adag vanília ízű Scitec Diet Protein
Hozzávalók a mázhoz:
- 7 dl zéró narancsos üdítő
-- 2 csomag cukormentes vaníliapuding
Melegítsük elő a sütőt 180ºC-ra (hőlégkeverésen), közben béleljünk ki sütőpapírral egy tortaformát vagy tepsit. A brownie alapot keverjük el annyi vízzel, hogy sűrű masszát kapjunk, majd simítsuk a tepsibe, és kb. 25 perc alatt süssük készre. Ezt követően hagyjuk kihűlni a tésztát. Közben keverjük össze a túrós krém hozzávalóit, majd kenjük egyenletesen a brownie-ra. Készítsük el a vanília ízű pudingport a leírásban szereplő víz vagy tej helyett üdítővel, majd adagoljuk a túrókrém tetejére. Tegyük hűtőbe kb. 2 órára, és hagyjuk megdermedni, végül tálaljuk felszeletelve.