Jump to content

Üdítős (Fanta) szelet, diétás kivitelben

2018. 03. 24. 12:37

A népszerű sütemény diétás változata, lemondás nélkül. Odafigyeltünk arra, hogy az egyszerűen elkészíthető rétegek íze, állaga ne veszítsen élvezeti értékéből, valamint arra, hogy ezt a süteményt azok is bátran fogyaszthassák, akik az egészséges életmód hívei.

Bár az időjárás még sokszor rácáfol, igenis itt a tavasz! Egyre több a friss zöldség, így a húsvéti sonka mellé egyszerűen készíthetünk ízletes és egészséges menüt. Dudás Lili személyiedző receptjeit követve és a Scitec finom, fehérjedús termékeit felhasználva pedig könnyedén készíthetünk bűntudatmentes húsvéti finomságokat is.

Hozzávalók a csokis alaphoz:

- 6 adagoló kanál Scitec Protein Brownie
- annyi víz, hogy összeálljon tésztává
- ½ dl olvasztott kókuszzsír 

Hozzávalók a krémhez:

- 50 dkg túró
- 1 citrom reszelt héja
- ½ citrom leve
- 25 dkg vaj/puha kókuszzsír
- 20 dkg eritrit vagy 1 adag vanília ízű Scitec Diet Protein

Hozzávalók a mázhoz:

- 7 dl zéró narancsos üdítő
-- 2 csomag cukormentes vaníliapuding

Melegítsük elő a sütőt 180ºC-ra (hőlégkeverésen), közben béleljünk ki sütőpapírral egy tortaformát vagy tepsit. A brownie alapot keverjük el annyi vízzel, hogy sűrű masszát kapjunk, majd simítsuk a tepsibe, és kb. 25 perc alatt süssük készre. Ezt követően hagyjuk kihűlni a tésztát. Közben keverjük össze a túrós krém hozzávalóit, majd kenjük egyenletesen a brownie-ra. Készítsük el a vanília ízű pudingport a leírásban szereplő víz vagy tej helyett üdítővel, majd adagoljuk a túrókrém tetejére. Tegyük hűtőbe kb. 2 órára, és hagyjuk megdermedni, végül tálaljuk felszeletelve.

 

(Forrás: marmalade.co.hu | Kép: Scitechnutrion)