Jump to content

Étcsokis kókuszpite - kalióriamentes edition

2018. 03. 24. 17:00

Könnyű kis vasárnapi süti, a lustálkodós napokra – bűntudat nélkül. Nem baj, ha éppen kimaradt egy edzés, ettől a süteménytől nem kúsznak fel a plusz kilók.

Dudás Lili személyiedző, fitneszversenyző receptjeinek egyik alapanyaga ezúttal a krémes csokoládé és vanília ízű Diet Protein, amely magas fehérje -, ugyanakkor alacsony cukor - és zsírtartalommal bír, a répatortától a kókuszos pitéig sok féle desszert elkészítéséhez felhasználható. A Diet Proteinben lévő zöld tea kivonat ráadásul segít a fogyásban, a króm a vércukorszint egyensúlyban tartásában, a cink és a jód pedig jótékonyan hat az anyagcserére - így bátran használhatjuk kedvenc hagyományos süteményeink elkészítéséhez, még akkor is, ha odafigyelünk a kalóriákra! Összegyűjtöttük a legjobb recepteket, amelyekkel fehérjedús, egészséges és bűntudatmentes süteményeket készíthetünk az ünnepi asztalra!

Hozzávalók a pitéhez:

- 6 adagoló kanál eper-fehércsokoládé-kókusz ízű Scitec Protein Muffin
- Annyi kókusztej/víz, hogy összeálljon tésztává
- 3 dkg kókuszreszelék

Hozzávalók a csokis krémhez:

- 40 dkg kókuszkrém
- 2 adag csokoládé ízű Scitec Diet Protein
- 10 dkg puha kókuszzsír
- 2 ek kakaópor
- 5 dkg reszelt étcsokoládé
- 1 tk rum aroma (elhagyható)

Melegítsük elő a sütőt 180ºC-ra (hőlégkeverésen). Egy tortaformát vagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A muffint az utasításnak megfelelően keverjük ki, és süssük készre kb. 15 perc alatt. Hagyjuk teljesen kihűlni a tortaformában, közben keverjük ki a csokikrémet: az összes hozzávalót alaposan dolgozzuk össze, majd vastagon kenjük meg vele az időközben kihűlt tésztát. Hűtőben pihentessük legalább 1 órát, majd tálaljuk felszeletelve.

(Forrás: marmalade.co.hu;Scitechnutrion | Kép: Scitechnutrion)