Jump to content

Diétás és finom! - Krémes emeletes epres húsvétra

2018. 03. 23. 17:00

Reggelire, és desszertnek is tökéletes ez a szemet gyönyörködtető, krémes-habos palacsinta torony, ráadásul pár lépésben elkészíthető. 

Bár az időjárás még sokszor rácáfol, igenis itt a tavasz! Egyre több a friss zöldség, így a húsvéti sonka mellé egyszerűen készíthetünk ízletes és egészséges menüt. Dudás Lili személyiedző receptjeit követve és a Scitec finom, fehérjedús termékeit felhasználva pedig könnyedén készíthetünk bűntudatmentes húsvéti finomságokat is.

Dudás Lili személyiedző, fitneszversenyző receptjeinek egyik alapanyaga ezúttal a krémes csokoládé és vanília ízű Diet Protein, amely magas fehérje -, ugyanakkor alacsony cukor - és zsírtartalommal bír, a répatortától a kókuszos pitéig sok féle desszert elkészítéséhez felhasználható. A Diet Proteinben lévő zöld tea kivonat ráadásul segít a fogyásban, a króm a vércukorszint egyensúlyban tartásában, a cink és a jód pedig jótékonyan hat az anyagcserére - így bátran használhatjuk kedvenc hagyományos süteményeink elkészítéséhez, még akkor is, ha odafigyelünk a kalóriákra!

Hozzávalók:

- 10 db Scitec Protein Pancake palacsinta (kókuszos vagy sima) – kb. 4 adagolókanálból készült mennyiség
- 30 dkg kókuszkrém
- 2 adag vanília ízű Scitec Diet Protein
- 25 dkg eper

Keverjük ki a palacsintatésztát a csomagoláson feltüntetett utasításnak megfelelően, majd süssük ki, és tegyük félre hűlni. Az epret tisztítsuk meg, a felét vágjuk apróra. A kókuszkrémet és a vaníliás ízű Diet Proteint alaposan keverjük össze, majd adjuk hozzá a feldarabolt epret. Kenjünk meg krémmel egy palacsintát, tegyünk a tetejére egy másikat, ezt is kenjük meg, és folytassuk, amíg a palacsinta el nem fogy. A tetejére is kenjünk krémet, végül díszítsük a maradék eperrel.

(Forrás: marmalade.co.hu | Kép: Scitechnutrion)