Jump to content

Tedd gördülékenyebbé a reggeli készülődést

2018. 03. 02. 17:00

Nyűgösen indulnak a reggelek, mert nem elég, hogy odakint repkednek a mínuszok, de ez azzal is jár, hogy több réteg ruhát kell magadra húznod? Már ettől hisztis vagy és úgy érzed, hogy elég ebből? Könnyítsd meg a reggeli készülődésedet!

Nem vagy egyedül azzal a gondolattal, hogy eleged van már a télből. Akármilyen hideg napokat éltünk most meg, nem panaszkodhatunk az idei télre. Ugyan most megmutatta, hogy mire is képes, azelőtt enyhe volt a telünk. A napokban rendesen be kell öltöznünk ahhoz, hogy ne fagyjon be mindenünk, de már hivatalosan is tavasz van, úgyhogy várható az időjárás átállása is az enyhébb fokozatra. No, de ilyenkor hajlamosabbak vagyunk nyűgösködni, nemcsak a hideg miatt, hanem általában a reggelek miatt is. Eleve több ruhát kell magunkra venni télen, mint nyáron, de ha meg szeretnénk könnyíteni a reggeli készülődést, akkor érdemes szabályokat bevezetni, hogy zsírozottabban kezdődhessen minden nap. Fokozottan igaz ez, ha nemcsak magunkról kell gondoskodni, hanem párunkról, gyermekeinkről is.

A másnapra már aznap rákészülhetsz. Válogasd össze még este a ruháitokat, rakd ki a szék háttámlájára, vállfára. Ami vasalást igényel, azt még este csináld meg. Ha pedig más rendszert szeretnél a ruhatáratokban eszközölni, ami megkönnyítheti a készülődést, akkor miért ne tehetnéd? Válogasd úgy össze a ruhatáratokat, hogy egy vállfára azok a darabok kerüljenek, amelyet egy nap viselni fogtok. Ha van egy kedvelt nadrágod, és passzol hozzá egy felső, akkor az mehet egy vállfára. Amikor reggel készülődni kell, csak leemeled a vállfát és öltözhetsz is. Ezt megteheted gyermekeid ruhatárával is.

Mindenkinek vannak kedvenc ruhadarabjai, és hiába van még több darab abból a fajtából, ha az az egy olyan, amit szívesen visel magán az ember. Csakhogy minden nap ugyanazt a szoknyát, nadrágot vagy felsőt viselni ciki lenne. Ha azonban ügyesen játszol a ruhatárad darabjaival, akkor nem lesz feltűnő, ha a tegnapi nadrág lesz megint rajtad. A lényeg, hogy már előző este tervezd meg, készítsd ki. Hasznos perceket spórolhatsz meg, amit még vagy alvásra fordíthatsz reggel, vagy a készülődésre. Ha már ugyanazt a nadrágot vagy szoknyát húzod másnap is magadra, de a felső egészen más, sokat jelent, azonban egy színes övvel, egy harmonizáló kiegészítővel még inkább fel lehet dobni az öltözékedet. Pláne, ha a lábbeli is más, mint amit előző nap viseltél, senkinek fel sem fog tűnni, hogy tegnap is ugyanabban a nadrágban voltál.

Lassan leváltja majd a téli ruhadarabokat a vékonyabb, tavaszias, nyári öltözék. Érdemes azonban a vastagabb darabokat és a vékonyabbakat is külön-külön tárolni, mert azonnal tudja az ember, hogy hová kell nyúlni. Ez pedig késésben és kapkodásban nagyon hasznos lehet.

A reggeli készülődés már előző nap kezdődjön meg. Bármilyen fárasztó is volt egy nap, érdemes még akkor megtenni néhány fontos lépést, amikor már be vagyunk járatódva. Gondold át, hogy melyik cipőt veszitek fel reggel, és még este készítsd azokat ki, és ha kell, akkor töröld át, tisztítsd meg. A gyerekek iskolatáskája is legyen összekészítve. Természetesen aktív részesei legyenek a munkálatoknak, segítsenek a másnapi ruhatárat is összeállítani. Tegyétek a mindennap részévé ezt a készülődést.

Arra törekedj, hogy reggel már csak magatokra kelljen venni a ruhákat, tehát legyen minden kikészítve. Nem mindegy, hogy a gyerekek egy meleg, habos kakaó társaságában, te pedig egy finom kávé mellett, nyugodtan tudtok ráhangolódni az induló napra, vagy az egész egy ámokfutássá csap át. Ne rontsátok már el a reggelt kapkodással, veszekedéssel.

(Forrás: marmalade.hu | sheknows.com, babytuto.com, jeffshore.com/képek)