Jump to content

Sok a limlom és nagy a kupi? Ezért sem megy a fogyás

2018. 02. 01. 19:00

Már februárt írunk. Eltelt egy hónap azóta, hogy fogadalmat tettünk szilveszter éjjelén. Talán a legtöbben testük alakítását tűzték ki célul, de vajon történt érdemi változás az étkezésben, az életmódban?

Fejben dől el a legtöbb minden. Ha észben tartjuk, hogy mit szeretnénk elérni, és nem engedünk a csábításnak, motivál a célunk és az eléréséért teszünk is, csak akkor fog pozitív változást venni az életünk. Igaz ez a fogyásra, a testünk átalakítására is. Az elhatározás, hogy csökkentjük testsúlyunkat, egészségesebbek és csinosabbak leszünk, az elgondolás és a megvalósítás közötti összhangon múlik. A gondolat a siker egyik felét képezi, de mit sem ér, ha nincs mögötte tett. Talán tényleg ezek együttesen segítik a sikeres fogyást, de van pár tényező, amely ugyancsak hatással van arra, hogy milyen ütemben vagy képes haladni célod felé. Ha nem vagy a pedantéria és precízség mintapéldánya, hanem éppen a másik vonalat képviseled, akkor lehet, hogy nincs minden élére hajtva, és nincs meg mindennek a helye az otthonodban, se a munkahelyeden.

Kissé szétszórt és hanyag vagy? Te vagy az, aki hazaérve csak ledobja magáról a ruháit a szék vállára és átöltözik valami kényelmesbe úgy, hogy a levetett ruhákat nem rakod el? Ha benéznénk a szekrényedbe, onnan ránk folynának a begyűrt ruháid? Ugyanez jellemző a konyhádra is? Edények és konyhai tárolók vannak mindenfelé? A mosogatód tele szennyes edénnyel? Valószínűleg a munkahelyeden sem uralkodik pedantéria. Talán csak azért erőltetsz magadra némi rendet, hogy a munkatársaid ne szóljanak meg. Lehet nem is sejted, de ha ennyire nem figyelsz a környezetedre, akkor negatívan befolyásolod saját céljaid elérését is.

A döntés, hogy változtatni akarsz magadon, életmódodon, nagyon értékelendő és pozitív. Ha ehhez egészséges tápanyagokra váltasz és mozgásba kezdesz, mind becsülendő dolog, de nehezíted a helyzeted, ha a környezetedben káosz uralkodik. A hűtővel és a konyhával érdemes kezdeni a rendrakást. Nem kellenek a felesleges kacatok és az egészségtelen, lejárt szavatosságú élelmiszerek. Legyen azonban kézközelben az a konyhai eszköz, amely az egészségtudatos étkezéshez szükséges alapanyagok felhasználását segítik.

Ha azt veszed észre ezek után, hogy számos hasznavehetetlen és egyáltalán nem fontos tárgy vesz körül, akkor szelektálnod kell. Nemcsak a gondolataidat kell rendezned, hanem az egész életedet. Gondold újra, hogy mire van szükséged a konyhában, és az egész otthonodban. Hiába vásárolsz egészségtudatos élelmiszereket, ha azt sem tudod, hogy hová tetted a spájzban, vagy elvész a haszontalan és egészségtelen termékek között. Akik rendezett otthonban élnek, még a nassoláshoz is egészségesebb ételeket választanak.

Az elgondolás, hogy a fürdőruhaszezonra tökéletesíted formádat, nem mindig egyszerű. Vannak nehezebben tartható napok, és vágysz valami finomságra. Ha nassolni vágysz, törekedj arra, hogy egészséges termékek közül válogathass csak, és legyen abból sós és édes termék is. Arra is ügyelj, hogy az kisebb mennyiségre legyen szétporciózva, hogy egyszerre ne tudj nagy adaghoz jutni még akkor sem, ha egészségesebb falatokról van szó.

(Forrás: marmalade.hu | youngandraw.com, nourishtheroots.com, homesfeed.com/képek)