Jump to content

Dekoráció nélkül mit sem ér a parti

2017. 12. 30. 17:00

Talán már mindenkiben pezseg legalább egy kicsit a szilveszteri parti hangulat. Még csak ki sem kell otthonról mozdulni, hogy megteremtsük a mulatozáshoz, hangulathoz illő helyszínt. Elég, ha olyanokat hívunk meg, akiket szeretünk, és bolondos díszbe öltöztetjük otthonunkat.

Amolyan batyus bál is kihozható egy szilveszterből. A karácsony már így is eléggé megterhelte a pénztárcákat, ezért hogy ne verjük se magunkat, se másokat nagy költségekbe egyezzünk meg a meghívottakkal abban, hogy mindenki hoz valamit. Akinek az otthona ad helyet a szilveszteri bulinak, az biztos, hogy a munka javát vállalja magára, hiszen a másnapi romeltakarítás nem kis feladat. A házi szilveszterezés sok helyen divat, mert így válogatott társasággal lehetünk együtt. Megspóroljuk a súlyos belépőket, nem kell helyet sem foglalni, és az ételeket, italokat is mi válogathatjuk meg.

Az ünnepi hangulatot nemcsak a zenével, tánccal, jó kedvvel, ételekkel és alkoholos itallal lehet megteremteni, hanem fontos szerepet kap a hely dekorációja is. Utcai árusoktól már nagyon sok szilveszteri kellék beszerezhető: álarcok, kalapok, a szivárvány minden színében tündöklő parókák, és hogy ne csak a látványvilágunkra hassunk, hanem a hanghatásra is, így mindenféle méretű dudák is kaphatók.

Ha te vagy a házigazda, vagy ha másnál rendezitek a szilveszteri házibulit, akkor is a legutáltabb dekorációs elem lehet a konfetti. Az évnek azonban ezen a napján azért mégis megengedhető ez a hanyagság. Egyszer egy évben belefér. Az azonban könnyen meglehet, hogy már a farsangolás idejét éljük, amikor még mindig találni lehet a szilveszteri konfettiből.

Ha ezt a módját nem szeretnéd megélni, akkor szórhatsz lufiba is konfettit. Az így felfújt lufi nagyon jól mutat, és csakis akkor kaptok konfetti esőt, ha a léggömb kidurran. A lufik amúgy is kiváló díszítőelemek szilveszterkor. A gyerekek örök kedvence. Ha a szilveszteri partin gyerekek is lesznek, akkor játékba foghatók lesznek a léggömbök. A dekoráció így rögtön több funkcióssá válik. Dupla haszon.

Ha még van energiád és alapanyagod, nem akarsz drága és otromba maszkokat vásárolni, akkor te magad is megoldhatod. Kartonból vágj ki trombita, kalap, bajusz, csókos száj, pezsgős üveg és pohárformákat, díszítsd kedvedre. Ragaszd fel egy hurkapálcikára, és használd fel, akár mint kellékeket is, de bele lehet állítani vázába, üvegbe, vagy akár a virág földjébe is beszúrható.

A girlandok nemcsak a karácsonyfa kötelező elemei lehetnek, hanem a szilveszteri hangulathoz is éppúgy illenek. Te magad is készíthetsz, de ha se időd, se kedved hozzá, akkor az utcai árusoktól, vagy papírboltból is beszerezhető és percek alatt felrakható elemek.

Már a vendégek fogadása is nagyszerűvé tehető, egy Boldog Új Évet Kívánok! felirattal. Ugyancsak elkészíthető otthon, saját kezűleg, időhiány esetében azonban a legegyszerűbb készen megvenni, és felrakni.

Ha sok vendég fog összegyűlni, és nem szeretnéd, hogy törjenek a poharak és tányérok, akkor szerezz be mindenből papíralapút. Jópofák, színesek, és illenek a szilveszteri hangulathoz. A színes szalvéták is hozzájárulhatnak a terítékhez.

(Forrás: marmalade.hu | blog.rent.com, lisbon-id.com, giphy.com/képek)