Jump to content

Desszert, bűntudat nélkül - Tiramisu

2017. 11. 27. 14:05

Közelednek az ünnepek, és ilyenkor még az egészségtudatos életmódot folytatóknak is kijár egy kis finomság. Ha te is közéjük tartozol, akkor a pillanatok alatt elkészíthető, nagyszerű ízű, mennyei süteményekről neked sem kell lemondanod, az alábbi receptsorozat első finomságával. 

A Scitec Nutrition csapata összeállította a legújabb, pillanatok alatt elkészíthető karácsonyi sütiket, amelyekből minden bűntudat nélkül fogyaszthatsz, még akkor is, ha egyébként számolod a kalóriákat. Az aktív és tudatos életmód híveinek kifejlesztett alapanyagok nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, viszont magas fehérje- és rosttartalommal rendelkeznek.

Bár nem csak karácsonykor fogyaszthatod bűntudat nélkül ezeket az ínycsiklandó táplálék-kiegészítőket, most kifejezetten az ünnepre mutatunk neked pár könnyen elkészíthető, ötletes receptet Dudás Lili fitneszedző, életmód tanácsadó ajánlásával.

Tiramisu

Hozzávalók a tésztához:

- 6 adagoló kanál Scitec Protein Brownie
- annyi víz, hogy összeálljon laza tésztává
- 1 dl erős kávé
- ½ tk rum (aroma)
- 8-10 ek kakaópor

Hozzávalók a krémhez:

- 25 dkg light mascarpone
- 2 dl kókusztej
- 1 adagolókanál vaníliás kazein

Elkészítése 

Melegítsd elő a sütőt légkeverésen 180ºC-ra (vagy alsó felső sütésen 200ºC-ra), és egy kisebb tepsit bélelj ki sütőpapírral, vagy kend ki zsiradékkal.

Keverd ki a brownie alapot elegendő vízzel, és a tésztát simítsd a tepsibe. Süsd kb. 15 percig, amíg érintésre rugalmas nem lesz. Közben keverd össze a krém hozzávalóit és felhasználásig tedd hűtőbe. Ha kihűlt a tészta, vágd két részre, és mindkettőt locsolgasd meg a rummal összekevert kávéval, majd kend meg a fele krémmel az egyik felét és szórd meg kakaóval. Borítsd be a másik tésztalappal, kend meg a tetejét is a maradék krémmel és szórd meg kakaóporral. Pihentesd a hűtőben legalább egy órát, utána könnyen szeletelhető lesz.

(Forrás: marmalade.hu | Kép: pixabay.com)