Jump to content

Az őszi ingatlanvásárlás előnyei

2017. 10. 06. 19:00

Befektetéseink egyikét jelenti, ha a meglévő összegből egy ingatlant vásárolunk. Az ingatlanvásárlásnak is megvan a fő szezonja. Az ősz nem tartozik bele ebbe, mégis érdemes szétnézni az ingatlanpiacon. Azt is eláruljuk, hogy miért.

Aki most akar befektetni egy lakásba, vagy a meglévőt szeretné cserélni, nincs egyszerű helyzetben. Nemcsak arról van szó, hogy az ingatlan elhelyezkedése és annak elrendezése tetszik-e vagy sem, hanem szükséges némi pénzügyi, jogi és műszaki szakértelem is. Ha ez nem áll birtokunkban, akkor szakember bevonása szükséges. Az ingatlanvásárlás tehát egy komplex folyamat.

A lakásvásárlás csúcsszezonjának egyértelműen a tavasz és a nyár nevezhető. Mint ahogy a turizmusban is van szezonon kívüli, akciós út, úgy az ingatlanpiacon is érdemes ősszel nézelődni. Mivel érezhetően megcsappan ilyenkor az érdeklődés a lakásvásárlás terén, így sok hirdető is megszünteti az online felületeken kezelt ingatlanhirdetését. Sokan döntenek úgy, hogy tavasszal próbálkoznak újból az eladással. Ezt azért teszik az ingatlanukat eladni kívánók, mert az érdeklődők száma is megcsappan az őszi, téli időszakban. Aki mégis aktívan árulja ingatlanját, az nem azt jelenti, hogy a tavasz és a nyár folyamán is árulta, de nem sikerült attól megszabadulnia.

Az emberek úgy vannak beállítva, hogy ha ősszel kezdik meg a lakásvásárlás és eladás procedúráját, akkor még az ünnepek előtt szeretnék azt lebonyolítani. Ez azonban azt eredményezi, hogy a vásárlók jobb pozícióba kerülhetnek, amikor alkudozni kezdenek az eladókkal. Nemcsak a lakásvásárlás lebonyolítását sürgetjük meg ősszel, hanem azt is figyelembe vesszük, hogy az év végére, mire jön a hideg és az ünnepek, már az új otthonunkban lehessünk. Az adás-vételt, a papírmunkákat, az átalakítást, felújítást és a költözést is úgy igyekszünk megoldani, hogy az év végét már az új helyünkön tölthessük.

Ha kevesebb az ősszel eladni kívánt ingatlanok száma, akkor az ingatlanügyekkel foglalkozó szakemberek munkája is lecsökken. Ha ilyenkor keresünk fel egy ingatlanost, akkor sokkal több ideje marad ránk, mint a csúcsidőszakban.

Nemcsak a lakásvásárlás mehet ám gördülékenyebben és megfelelő anyagi feltételekkel, hanem az új lakás berendezése is. Nagyon fontos szempont ez is, amennyiben nem berendezett ingatlanról van szó. Az őszi ingatlan megszerzésével sokat megtakaríthat a vásárló, amelyet az esetleges átalakításokra és a berendezésre fordíthat.

Az intenzívebb ingatlanvásárlási szándékkal a tavaszi és a nyári időszakban lehet találkozni. Az ősz teljesen szezonon kívüli időszak, mert az időjárás nagyon meghatározó eleme a lakásvásárlás szándékának. A huzamosabb ideig tartó hűvös, esős időt követő jó idő is sokat lendít a vásárlási szándékon. Ha befektetni kívánsz, vagy cserében gondolkodsz, most sem érdemes kihagyni a kutakodást. Ki tudja, milyen kincset lelsz.

(Forrás: marmalade.hu | ericcrisp.com, alexanderlandmanrealty.com, blog.freedommortgage.com/képek)