Jump to content

Virág formájú töltött krumpli

2017. 01. 15. 19:01

A sütés-főzésből sosem elég főleg, ha kreatívkodhat közben az ember. Ha unod már a szokványos ételeket, a hasonszőrű tálalást, akkor ez a cikk neked szól! 

A burgonya a második legfontosabb ételünk a kenyér után. Sokféleségének és könnyű elkészíthetőségének köszönhetően, gyorsan a mindennapi menü részévé vált. Amit érdemes tudni róla, hogy C-vitamin tartalma magas, fehérje és magnézium tartalmának köszönhetően kedvező hatással van az izmok építésére és működésére. Ezen kívül erősíti az immunrendszert, serkenti az emésztést.

A virág formájú, krumpliból készült finom étel, minden korosztály számára kiváló, és még mutatós is.

Hozzávalók:

- burgonya (kb. 5 db)
- gomba (kb. 100 gramm)
- cukkini (egy fél)
- paprika 1-2 db
- sajt (kb.100 gramm)
- 2 tojás sárga
- só, feketebors
- napraforgó olaj a sütéshez

Elkészítés

Hámozzuk meg a burgonyát, és vágjuk vékony szeletekre. Helyezzük muffin sütő formába, virág alakba a szeleteket.5-öt az oldalakra egyet az aljára.

Keverjük össze a sajtot, a tojásságát, és a sót egy habverővel, amíg homogén anyagot nem kapunk. Ha kész a kapott masszát öntsük a formába. Készítsük el a tölteléket:

Enyhén megpirítjuk a gombát, a paprikát és a cukkini szeleteket, majd sózzuk, borsozzuk. Ezt tegyük szintén a formába. Süssük 180 ° C fokon a sütőben, amíg aranybarna színárnyalatot ölt a burgonya.

Tálalás előtt megszórhatjuk egy kis szezámmaggal, és már kész is! Ugye, hogy nem is volt olyan bonyolult?

 

(Forrás: marmalade.hu | Fotó: ytimg.com, fabartdiy.com)