Jump to content

Az ajándék, aminek mindenki örül

2016. 12. 22. 18:05

Két nap múlva karácsony. Ijesztően hangzik, főként, ha az ajándékbeszerzést az utolsó pillanatokra hagytad, esetleg ötlethiányban szenvedsz. Sebaj! Van egy szuper ötletünk, amit te magad készíthetsz el fillérekből, mégis bárkinek örömet okozhatsz vele. Kíváncsi lettél?

 

A karácsonyi ajándéklista általában csupa drága vagy nehezen beszerezhető, esetleg túl hétköznapi, az ünnep pompájához nem illő dologgal van tele. A decemberi véghajrában pedig a munka, a lakásdekor és a saját karácsonyunk menedzselése mellett, olykor nem marad elég idő a tökéletes ajándék felkutatására, és beszerzésére. Ilyenkor jó, ha van a tarsolyban egy olyan meglepetés, aminek fiúk és lányok egyaránt örülnek.

Ha már az uniszex ajándékoknál tartunk, persze be lehet dobni a könyvutalványt, a tusfürdő csomagot, vagy épp a vásárlási utalványt, de valljuk be, egyik sem túl személyes. Persze megvenni mindig egyszerűbb, mint elkészíteni, de valljuk be, a kézzel készített meglepetés tökéletes kiegészítője bármilyen ajándéknak, sőt néhány darab még önmagában is megállja a helyét.

Az utóbbi kategória képviselőjeként az év slágerajándéka címet is büszkén birtokló befőttesüveg-bögre is pontosan ilyen, azaz önmagában is menő ajándék. Mutatjuk, hogy készítsd el.

Amire szükséges lesz:

- befőttesüveg
- befőttesüveg tető
- szívószál
- kalapács
- csavarhúzó (egy kisebb és egy nagyobb)
-  fül a bögrére (gyakorlatilag bármi megteszi, ami használható-e funkcióra)
- üvegfesték
- szívószál

Elkészítése

A befőttesüvegeket alaposan mossuk ki, majd hagyjuk megszáradni. Miközben az üvegek száradnak készítsük el a szívószál helyét a tetőn. Ehhez először a kisebb csavarhúzóval csináljunk lyukat a tetőre a kalapács segítségével, majd a nagyobb csavarhúzóval tágítsuk ki. Ha megvagyunk vele, akkor a kalapáccsal egyengessük el a befőttesüveg tető belső oldalán lévő érdes fémrészt, és ragasztóval is kenjük be.

Ezután jöhet a bögre füle. Mindenekelőtt döntsük el, hogy jobb vagy balkezes kivitelezésűt szeretnénk, illetve a színét is. Következő lépés a ragasztás: a fület applikáljuk fel az üveg oldalára. Végezetül pedig koronázzuk meg az egészet a szívószállal.

Ugye, hogy nem is bonyolult?

 

 

(Forrás: marmalade.hu | Fotó: poorandpretty.com)