Jump to content

Alig kell hozzá valami, mégis megalapozza az ünnepi hangulatot

2016. 12. 02. 17:00

December eleje van. A hideg és a decemberi hónap együttesen sokkal intenzívebben szolgáltatják azt az érzést, hogy bizony közeledik karácsony. Ilyenkor többen kerülnek olyan szentimentális hangulatba, hogy kedvet kapnak némi kreatív tevékenységhez.

Az üzletek készen kínálják fel termékeiket. Még ha tetszetős is a dekorációs ünnepi darab, de általában vékonyabbá teszi a pénztárcánkat. Sokunk fejében megfordul az, hogy ilyet mi is tudnánk alkotni, ráadásul sokkal olcsóbban kijönne az általunk elkészített dísz. Talán éppen ez sarkall arra, hogy meg is valósítsuk ötleteinket, vagy a valahol látottakat. Néha annyira filléres, akár az otthonunkban megtalálható lomként számon tartott anyagból szuper dolgokat lehet készíteni, csak időt és energiát kell rászánni.

A karácsony nem karácsony, ha nincs fahéj. A fahéj illata elárasztja az egész otthonunkat, meghittséget varázsol és akár díszként is szolgálhat. Ha otthon nincs, akkor szerezz be néhány csomag egész fahéjat. A fahéjon kívül még színes, karácsonyi szalagra lesz szükséged, amellyel átkötözöd, masnit készítesz rá és akasztót, amellyel a lakás bármely pontját díszítheted, de a karácsonyfára is kiváló. A legjobb benne, hogy még illatosítja is az otthonod levegőjét.

Az adventi koszorúnak már az asztalon illik díszelegnie, hiszen az első gyertyát már meg is kellett gyújtani vasárnap, de még mindig nem késő alkotni valamit. Ha nem is feltétlenül adventi koszorút akarunk készíteni, az örökzöld fenyő, néhány dísz és gyertya ünnepi hangulatot kölcsönöz otthonunknak. Az élő fenyőágak szintén jó illatot biztosítanak. Akár ajtóra is lehet díszt készíteni, de a lakás bármelyik központi pontján el lehet helyezni.

Ha van otthon az ősszel és tél elején összegyűjtött toboz, most elő lehet venni. Fújjátok le ezüst, vagy arany festékkel. Akár egy asztali vagy ajtódísz eleme is lehet, de egy tálban elhelyezve, gyertya társaságában is kiváló dekorációs elem.

Nem kellenek drága dekorációk ahhoz, hogy ünnepi hangulatot varázsoljunk otthon. Keresd elő a karácsonyi zenei albumokat és hallgassatok ünnepi zenéket. Amíg készítitek a családdal a lakás és a fenyő dekorációját, közben átszellemülhettek ünnepi hangulatba is. Ha nincs otthon karácsonyi CD, akkor interneten könnyen rátalálhattok ilyen dalokra, ráadásul nagy számban.

Az ünnepi hangulathoz hozzátartoznak az illatok és a hangok. A fahéj, a fenyő illata éppen ezt szolgálja. Ha ezt erősíteni szeretnéd, akkor szerezz be almás-fahéjas illóolajat, cseppents néhányat a párologtatóba, gyújts egy teamécsest alatta és a hangulat egyértelmű.

Van otthon narancsod? És szegfűszeged? Akkor szurkáld a szegfűszeget a narancsba, rakd egy lapos tányérra, tegyél mellé néhány egész fahéjat is és a természetes hangulatkeltő, illatosító teszi a dolgát.

(Forrás: marmalade.hu | thebiglunchers.com, piper-perabo.com/képek)