Jump to content

Gombos karácsonyi ötletek

2016. 12. 01. 17:00

Karácsony közeledtével sokan kutakodnak agyukban és az interneten is egyedi és saját készítésű díszítés, ajándék után. Hoztunk néhány ötletet annak érdekében, hogy idén új meglepetésekkel, díszekkel rukkoljatok elő.

Némelyik terv megvalósításához szükség van némi tervezésre, ugyanis a színek hatása nem mindegy. A most közölt ötletekhez ugyanis leginkább gombokra van szükség. Vannak olyan családok, ahol talán még most is megvan a gombgyűjtemény. Egy varródoboz, telis-tele gombokkal. Nos, ezekből most lehet válogatni, és kedves darabokkal meglepni a rokonokat, barátokat.

A karácsony közeledtével különösen nagy kedvet kapunk arra, hogy a gyerekekkel együtt alkossunk. Legyen szó otthonunkat még ünnepibb hangulatba öltöztető dekorációról, vagy pedig ajándékról, csomagolás dekorációjáról.

A karácsonyi ebédhez készíthettek meghívót vagy karácsonyi üdvözlőlapot. A megfelelő lapot kedved szerint díszítheted, és a gombok felragasztásával különféle karácsonyhoz illő motívumot fel lehet ragasztani. Hópelyheket, csillagokat, fenyőfákat lehet megformálni a gombokból, és ezúttal nem varrni, hanem ragasztani érdemes.

Különböző nagyságú, fehér színű gombok összeragasztásával megkapunk egy hóembert, amelyet még filcanyagból kivágott mini kalappal, sállal fel lehet öltöztetni. A gomblyukak szolgálnak a hóember szeméül, orrául. Már csak egy akasztót kell ráfűzni és akár mehet a karácsonyfára, vagy pedig egy ajándék csomagolásához is illő darab lehet.

Egy kedves, saját készítésű párnáért mindenki rajong. Ha van egy átlagos, minta nélküli párna otthon, abból könnyen lehet ajándékpárnát varázsolni. Bármilyen anyagból kivágott mintát rá lehet fércelni, és köré varrt színes gombokkal bolondos díszpárnát lehet készíteni.

Gombokból alkothatsz falra kiakasztható képeket is, amelyet aztán keretbe tehetsz, és már kész is az ajándék.

Az ünnepi varázshoz a karácsonyi ajtódísz is hozzátartozik. Ragassz egymásra kedved szerint gombokat. Olyan szélességű lehet, amilyet te akarsz. Ehhez szükséged lesz jó pár gombra, de szép ajtódíszt alkothatsz.

A gombokat egymásra is lehet fűzni, vagy akár ragasztani. Ha a zöld különböző árnyalatú és a nagyságú gombjaiból válogatunk össze, alulról felfelé haladva egyre kisebbeket fűzünk egymásra, kész a három dimenziós fenyőfa, amely ugyancsak kiváló dísz lehet.

Az ajándékokat valamibe csomagolni is illik. Ha egyszerű csomagolópapírba csomagolsz, majd vastagabb madzagra színes gombokat főzöl fel, és azzal kötözöd át az ajándékot, sokkal érdekesebb megoldást kapsz, mintha bolti masnikat használsz.

(Forrás: marmalade.hu | uptodateinteriors.com, pinterest.com/képek | youtube.com/videó)