Jump to content

A bicikli és a lakókocsi lenyűgöző hibridje

2016. 07. 08. 18:20

Szeretsz tekerni, világot látni? Csak a drága szállásárak tartanak vissza? A megoldás a mini-lakókocsi bicikli utánfutón. Igen, összeegyezhetetlennek tűnik, pedig korántsem az, van aki a fél világot bejárta már így.

Felfedezni a világot sosem késő, a vágy és az izgalom sokunk szívében kitörésre vár, de a drága szállásárak, az utazás díja és nehézségek nem engedik. A kreatív kalandorban buzgó tettvágy és mehetnék keveréke azonban erősebb annál, minthogy a pénz útjába álljon, és ilyenkor mindig valami különleges megoldás születik, mint most is.

150 dolláros világjáró házikó

Paul Elkins találmánya egyedi módon ötvözi az otthon és az utazás kettősét: bicikli-miniházként. A “stealth camper” névre hallgató bringás mini-lakóház ott állítható fel, ahova épp kitalálója menni akar, és gyakorlatilag nem kerül semmibe fenntartása, és elkészítése sem volt több.

Paul Elkint kihozta a minimumból a maximumot és mini- lakásával bárhol otthon érezheti magát, még a felszereltség miatt sem kell aggódnia: sütő, csap, víz és étel tárolására alkalmas egység, ágy és szekrény is rendelkezésre áll mindig, ugyanis mindez megtalálható minigarzonjában. Sőt sőt még zenelejátszó és a hangulat maximalizálásáért felelős LED-es égők is helyet kaptak.

A férfi saját kezével építette a házat, és szinte az összes darabja újrahasznosított anyagból került ki. „Egy új lehetőséget teremtett arra, hogy bejárjam a világot és ott éljek, ahol akarok, és még lakás- és autóbiztosítás sem kell fizetni”- mondja a féri. „Azok, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy lakóautót vegyenek, építhetnek egy ilyet. Ez egy újszerű és vicces módja az utazásnak, ráadásul néhány kilótól is megszabadít.”

 

 

További érdekességekért, kövess minket a Facebook-on!
(Kép: texashillcountry.com)