Kalácsot sütni ezerféleképp lehet, noha elkészítése bonyolult, időigényes és a konyhával most ismerkedőknek nem ajánlott, ám mégis megvan a maga szépsége, amikor a kész mű az asztalra kerül.
De mi a tökéletes kalács titka? Nem más, mint a langyos, szobahőmérsékletű liszt. Ebbe kerül só, cukor, tej, tejszín, tojás és az élesztő, derült ki a Kosár című műsorból, ahol mondta Sallay Fanni cukrász egyéb érdekességeket is elárult.
„Van egy pici titok még egyébként a dologban, ami vagy tejpor vagy pedig burgonyapehely, ez egy teljesen természetes, de nagyon finom aprócska kiegészítő, amitől még sokkal puhább és lágyabb lesz a tésztája” – javasolta.
Az összes alapanyagot összegyúrjuk és körülbelül egy órát kelesztjük. Fontos, hogy a tej és a tejszín langyos legyen. Ezt követően két harmad - egy harmad arányban elvágjuk, megsodorjuk, és jöhet a fonás. 20-30 percig letakarva kelni hagyjuk, majd 180 fokon 40-45 percig sütjük - hangzott el a műsorban.
Most, hogy a titokra fény derült, semmi akadály nem állhat a tökéletes kalács útjába!
További érdekességekért, bátran keresse fel a Marmalade Facebook oldalát!
(Kép: mohakonyha.hu)