Jump to content

Nem kell felbotlanunk bennük

2016. 02. 05. 18:00

Egy átlagos család legalább négy főből áll. Ahol több ember él együtt, ott a lábak és a cipőpárok száma is megsokszorozódik és a helyigény is jóval nagyobb.

A hölgyek nagy része különös vonzódást tanúsítanak a lábbelik iránt. Egy pár nem pár. Éppen ezért a nők minden évszaknak megfelelő legalább két, de inkább több pár lábbelivel rendelkezik. Emellett a család más tagjainak is vannak cipői, szintén nem egy párat jelenthet. Ebből kifolyólag a cipő tárolása sem egyszerű. Egy többtagú család esetében legalább négy pár cipőt jelent, amelyek éppen használatban vannak. Még a nagy, családi ház esetében sem szép látvány a sok cipő. Szeretjük elrejteni lábbelinket a szemek elől. Lehetnek azok használaton kívül, vagy használatban is, de annyi bútort, eszközt kitaláltak már a cipők praktikus elbujtatásához, hogy csak válogatni kell a nekünk legmegfelelőbb megoldások közül.

A legkézenfekvőbb és talán legáltalánosabban használt alkalmatosság a cipős szekrény. Ez a bútordarab a folyosó dísze is lehet. Billenős vagy fiókos megoldással tüntethetők el benne a lábbelik. A kombinált bútordarabok nemcsak a cipőket rejtik el, hanem arra is alkalmasak, hogy felakasszuk rá a kabátokat, táskákat rakhatunk rá. Az előszobafal egy helyen tartja az induláshoz szükséges ruhadarabjaikat, kellékeinket.

Mások egyedi gyártású, vagy beépített szekrényeket neveznek ki cipőtárolásra. Az ajtós bútordarab mellett megtalálhatók azok is, amelyeket függöny takar el a szemek elől. Jó ötlet megtartani a cipők saját dobozát, amelyek praktikus, a lehető legkisebb férőhelyet biztosítják a lábbeliknek. Nemcsak a portól védhetjük meg a cipőket, de még rendezettséget is biztosítanak lakásunkban.

Olyan ruhásszekrényeket is lehet találni, amelyekben már a cipők is helyet kaphatnak. A kihúzható kamrapolc helytakarékos, rendszerező. Akár az összes cipőt képes elnyelni. Készítenek már olyan tartókat, amelyek anyaga textil és a szekrénybe felakasztható, így a nem használt cipők a szekrényben kapnak helyet.

Egy komód, de akár vitrin is megfelel cipőtartásra. A vitrinbe azonban olyan darabokat kell helyezni, amelyeket érdemes mutogatni.

A cipős láda is nagyszerű tároló, amely egyben a cipő felvételéhez szükséges ülőalkalmatosságot is biztosíthatja.

A legjobban a nők örülnének a gardróbszobának, amely azonban sokunk számára csak álom. A külön helyiség csak a ruhák, kiegészítők tárolására szolgál, de még ott sem mindegy, hogy a cipőket hová tesszük a rendtartás érdekében. A cipővilla jó változat, de nem mindegyik lábbelinek. Bátran kombinálhatók más cipőtartókkal helytől függően. A nagy, tükrös, minden ruhadarabot – így a cipőket is – elnyelő gardróbszekrény már sokkal megvalósíthatóbb az átlagos háztartásokban.

(Forrás: homedit.com/kép)