Jump to content

Narancsba töltött forró csoki

2015. 12. 23. 20:00

A krémes finomsággal egy falatnyi karácsonyt varázsolunk az otthonunkba, és talán a ráhangolódás is jobban meg az ünnepekre.

A tél, és az ünnepi hangulat elmaradhatatlan kelléke a forró csoki, amit egy kis naranccsal igazán meg lehet bolondítani. Ha betáraztál a téli finomságokból, akkor a boltba menetelt is megúszhatod, ha viszont kifogytál a csokiból, de nincs kedved kimozdulni, akkor készítsd el te magad, 150 Ft-ból!
A különleges finomság akár a holnapi ünnepindítónak is megteszi, sőt desszertnek sem utolsó.

A narancshéjat rengeteg dologra fel lehet használni, például mutatós karácsonyfadíszeket vagy hangulatkeltő mécsestartókat lehet belőle készíteni. De nem csak dekorációs, hanem gasztronómiai céllal is felhasználható. A kivájt narancs nagyszerű pohárként szolgál egy finom, krémes forró csokinak. Na, téged is felcsigázott?
Ha szívesen elkészítenéd az alábbiakra lesz szükséged a narancsos forró csokihoz:

  • 2 dl tej
  • 2 teáskanál cukrozatlan kakaópor
  • 2 teáskanál cukor
  • 1 csipet fahéj
  • narancsok

Így csináld:
A forró csoki elkészítése nem különösebb kunszt: öntsd egy bögrébe a tejet, tedd kb. 1,5 percre a mikróba, s mielőtt felforrna, add hozzá a maradék alapanyagokat. Keverd jól össze, és kész is.

A dolog nehezebb része most jön: vágd le a narancs tetejét és vájd ki a belsejét. Vigyázz, hogy a héj meg ne sérüljön. Ha megvagy, akkor tölts egy merőkanál forró csokit a narancsba, és élvezd a különleges ízvarázst!
Itt videós segítséget is találsz az elkészítéshez. 

 

Fotó: pinimg.com