Jump to content

Leleményesség a köbön: pulcsiból készült kesztyű

2015. 12. 15. 15:00

Kilyukadt kedvenc kesztyűd, netán elhagytad? Ne csüggedj! A téli hideg ellen kreatív módon óvhatod kezeid, a pulóverből készült kesztyűvel. Kellemeset a hasznossal: újrahasznosított pulcsi, puha meleg kesztyű. Ötletes megoldás nemde?

Az ideális kesztyűt felkutatni sok időbe telik. Legtöbbje hideg, kényelmetlen, vagy egyszerűen könnyen tönkremegy. Egy-egy jobb bőrkesztyű pedig elég drága ahhoz, hogy az embernek elmenjen a vásárlástól a kedve. Így vagy maradnak az olcsóbb, de hamarabb tönkremenő darabok vagy a saját készítésű, strapabíró változatok.  

Pulóverből remek dolgokat lehet készíteni házilag, például kutyafekhelyet vagy kesztyűt. Mindkettő nagy előnye, hogy nem foglalja tovább a rég nem hordott ruhadarab a gardróbban a helyet, hanem új köntösbe bújva, jó szolgálatot tesz. A pulóver jó választásnak ígérkezik, mint kesztyűalapanyag ugyanis meleg, és strapabíró. Jól lehet vele dolgozni és szabása miatt nagyban megkönnyíti az átalakítást. Lássuk, mire lesz szükséged a kesztyűhöz:

  • cérna
  • olló
  • filctoll
  • gombostű

Elkészítése:

Először is fordítsd ki a pulóvert, majd tedd a kezed a varrás mellé, és rajzold körbe a filccel. Ha megvagy, vágd ki a körvonalat. Gombostűvel tűzd meg és a körvonal mentén varrd össze.

A varrás után fordítsd vissza, és végezetül varrj rá egy-két gombot vagy másfajta dekorációt, ha kedved tartja. Kész is vagy! Az elkészítéshez, itt találsz segítségnyújtó videót.

 

Fotó: youtube.com